Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám sérii Insidious ráda a hodně mě potěšilo, že i tenhle díl si stále drží dobrý standard. Tentokrát nahlédneme do soukromí Elise a musím říct, že mě tenhle výlet do minulosti hodně bavil. Při scéně ve věznici jsem se rozbrečela jak želva, což zrovna nebývá u hororu zvykem. Souhlasím s Marceloo, že ty vtípky těch dvou pátračů po paranormálních jevech jsou většinou zbytečné. Je to takový pokus o vedlejší linku a oni dva k Elise pasují, ale moc se mi to narušování budované atmosféry taky nelíbí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší Insidious, který mě ani moc nedokázal pohltit svoji atmosférou a i lekaček tu je podstatně méně a hlavně je tu i slabší dějová linka, která toho bohužel neměla moc co nabídnout. Ale pořád jde o ucházející horůrek a jsem rád, že se rodinka rozrostla o další kousek, i když mohl být lepší. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějově se to snaží o trochu zajímavější věci než zcela banální a nezajímavá trojka, to je asi hlavní přednost tohoto pokračování. Adam Robitel je však očividně o dost slabší režisér než jeho předchůdci, takže provedení dějotvorných momentů je povětšinou dost krkolomné a naivní. Duo komických vymítačů démonů mi pak tentokrát přišlo opravdu nemístné, jejich humory trapnější než minule, a celkově prostě se nehodící k tomu, na jak relativně vážné struny se tento díl snažil brnkat. Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami, protentokrát asi ještě zůstanu u tří ... ale další díl už radši prosím ne. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvrtý Insidious sa môže bez problémov porovnať s prvým dielom série. Nechýba v ňom dávka dobre načasovaného desu, zdatná kamera, ktorá miestami preberá prvky z Paranormal Activity a Bisharova hudba ťahajúca divákov na škále desu sem a tam ako handrové bábiky. Zápletka má nečakané originálne prvky, ktorým navyše napomohla prekvapivá kruhová kompozícia, do ktorej Posledný kľúč sériu stavia. Aj napriek drobným nedostatkom, kedy sa aj majster tesár utne, je Insidious slušným partom pre hororový žáner a môžeme len dúfať, že pomyselné pootvorené vrátka na piate pokračovanie nádejnú sériu nepochovajú. Tak ako sa to stalo sérií hororov Saw u pokračovania nazvaného Jigsaw. Snáď ju zdatný tím naopak pozdvihne ešte o priečku vyššie. Pokiaľ si režisérsky post udrží Adam Robitel, mohlo by to vyjsť. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť si osobně myslím, že by se to mělo spíš jmenovat, poslední píšťalka, tak chci jenom takhle z úvodu napsat, že mně asi nejvíc bavila trojka. Ale tenhle film, určitě neni horor, komedie možná, kriminálka rozhodně, drama které zahraje na citečky a zasáhne každého, na jeho nejnitěrnější citečky, až se srdíčko rozpláče, to tenhle film rozhodně je.Takže ve filmu je komedie, krimi a rodinné drama, hororu je tady asi tak dvě minuty a srdce je sval, nedokáže tedy plakat. Jeden by řekl, že když někdo hraje v takových filmech jako Contracted 2, 2001 maniaků a 2001 maniaků: Pole vřískotu, tak třeba něco pochytí, třeba jak udělat atmosféru, nebo nějakou nechutnost, či něco co tvoří horor, hororem. Ale néé, kdepak, jo bubák je sice okopírovaný z filmu Hellraiser: Svázaný s peklem a to je všechno, na co se tady tvůrci zmohli. Ale zase, víte co je vtipný, když přestálý čtyřicátníci, balí o dvacet let mladší holky, s tím, že jako v pohodě, to bylo fakt dobrý. Navíc Angus Sampson, si tentokrát sebou nevzal tričko s OBROVSKÝM Lundgrenem, takže mé hodnocení je celkem jasné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama