Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějově se to snaží o trochu zajímavější věci než zcela banální a nezajímavá trojka, to je asi hlavní přednost tohoto pokračování. Adam Robitel je však očividně o dost slabší režisér než jeho předchůdci, takže provedení dějotvorných momentů je povětšinou dost krkolomné a naivní. Duo komických vymítačů démonů mi pak tentokrát přišlo opravdu nemístné, jejich humory trapnější než minule, a celkově prostě se nehodící k tomu, na jak relativně vážné struny se tento díl snažil brnkat. Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami, protentokrát asi ještě zůstanu u tří ... ale další díl už radši prosím ne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného již asi tahle skomírající série nenabídne. Stále dokola - co s hororem, který nestraší, ale snaží se jen diváka vylekat? A ruku na srdce - lekačky typu - bum prásk padající hrnce - které přestanou fungovat už po té první, zvládne natočit kde kdo. A přeci tentokrát zcela nezatracuji, jelikož pár světlých momentů by se našlo. Film je nejsilnější v civilních scénách - pronásledování psychopatem v domě, objevení týrané osoby či zjištění, že někteří duchové jsou až příliš živí. A také důraz na fakt, že nositelem nejhoršího zla je vždy člověk. Z Lin Shayeové se stává sympatická ikona současného hororu. Ovšem cesta do kina je zbytečná, tuhle oddechovku pro náctileté zvládne člověk hravě v klidu domova. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozího dílu se v tomto případě příliš nedaří budovat napětí. Snímek funguje vyloženě jen v rovině lekaček, které jsou devízou této hororové série. Leknete se i v případě, když víte, že na vás snímek chystá bafnout. Celkový příběh je velmi slabý čajíček. Zámečník byl bezesporu zajímavý démon, ale strach jaksi nenaháněl. Duo přicmrndávačů ústřední gerontky bylo stále stejně bláznivé a vtipné. Lepší tři kousky. Jsem lehce zklamán. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť si osobně myslím, že by se to mělo spíš jmenovat, poslední píšťalka, tak chci jenom takhle z úvodu napsat, že mně asi nejvíc bavila trojka. Ale tenhle film, určitě neni horor, komedie možná, kriminálka rozhodně, drama které zahraje na citečky a zasáhne každého, na jeho nejnitěrnější citečky, až se srdíčko rozpláče, to tenhle film rozhodně je.Takže ve filmu je komedie, krimi a rodinné drama, hororu je tady asi tak dvě minuty a srdce je sval, nedokáže tedy plakat. Jeden by řekl, že když někdo hraje v takových filmech jako Contracted 2, 2001 maniaků a 2001 maniaků: Pole vřískotu, tak třeba něco pochytí, třeba jak udělat atmosféru, nebo nějakou nechutnost, či něco co tvoří horor, hororem. Ale néé, kdepak, jo bubák je sice okopírovaný z filmu Hellraiser: Svázaný s peklem a to je všechno, na co se tady tvůrci zmohli. Ale zase, víte co je vtipný, když přestálý čtyřicátníci, balí o dvacet let mladší holky, s tím, že jako v pohodě, to bylo fakt dobrý. Navíc Angus Sampson, si tentokrát sebou nevzal tričko s OBROVSKÝM Lundgrenem, takže mé hodnocení je celkem jasné. ()

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ty časy, kdy byl Insidious opravdu děsivý? To se psaly roky 2010 a 2013 a James Wan oživil docela skomírající duchařský žánr. Podle mě jen díky němu vznikl třeba neméně děsivý Sinister. Jenže jak už to tak bývá, točí se díky/kvůli tomu i spousta odpadu, ať už filmy na originální franšízu nenavazující nebo spin-offy, či rovnou přímé pokračování. A tyhle filmy pak celej subžánr posílají do prdele. A to je případ i tady Insidious. Druhý díl (který měl pod palcem pořád James number Wan), dovysvětlující události dílu prvního, svoje opodstatnění (a důvod, aby vznikl) ještě měl, navíc, a to je hlavní, pořád dokázal vystrašit. Jenže pak přišla trojka a člověk chtěl toho debila Whannella zabít. Po čtyřce už to vím jistě- Leigh Wannell will be dead! Plíís, už žádný další Insidious netočte! Nikdy! Plííííííís!!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama