Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Insidious je moje druhá nejoblíbenější hororová série. Dokonce i vlažně přijatá prequelová trojka se mi hodně líbila. A Poslední klíč je další z hromady laciných hororů, jež je pouze zatížen přívěškem Insidious. Pro shrnutí : vůbec jsem se nebál, lekačky moc nefungovaly a radši jsem si hrál Candy crush..to prostě člověk od hororu úplně neočekává. Pětku už prosím ne. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ve výsledku prequel/sequel je celkem fajn. Rukopis Wana tam sice není, ale režisér Robitel ovládá řemeslo zručně. Není to nic přelomového, ale klasické horovové trademarky tam jsou, byť o převrat se nepokouší, ale hraje na jistotu. Třeba scéna s kufry v klimatizaci je docela moc fajn nápad. Zbytek hraje klasickou notu. Sidekickové hrajou zase svojí trapnou hru, ale co bychom od nich chtěli nového. Neurážející chuťovka, co neukojí hlad, ale na chvilku polechtá chuťové buňky. 60% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvrtý Insidious sa môže bez problémov porovnať s prvým dielom série. Nechýba v ňom dávka dobre načasovaného desu, zdatná kamera, ktorá miestami preberá prvky z Paranormal Activity a Bisharova hudba ťahajúca divákov na škále desu sem a tam ako handrové bábiky. Zápletka má nečakané originálne prvky, ktorým navyše napomohla prekvapivá kruhová kompozícia, do ktorej Posledný kľúč sériu stavia. Aj napriek drobným nedostatkom, kedy sa aj majster tesár utne, je Insidious slušným partom pre hororový žáner a môžeme len dúfať, že pomyselné pootvorené vrátka na piate pokračovanie nádejnú sériu nepochovajú. Tak ako sa to stalo sérií hororov Saw u pokračovania nazvaného Jigsaw. Snáď ju zdatný tím naopak pozdvihne ešte o priečku vyššie. Pokiaľ si režisérsky post udrží Adam Robitel, mohlo by to vyjsť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Insidious: Poslední klíč“ už je takové lehké vyměknutí série, ty děsivé okamžiky nejsou vždy úplně skvělé, někdy máte pocit, že je to všechno prostě jen na efekt a ten skutečný horor se z toho nějak vytratil. Trochu to připomíná takové ty zábavnější díly seriálu „Supernatural“, kde i v nich se najdou hororové momenty. Nic to ale nemění na tom, že je to pořád horor hodně dobrý a nadprůměrný. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějově se to snaží o trochu zajímavější věci než zcela banální a nezajímavá trojka, to je asi hlavní přednost tohoto pokračování. Adam Robitel je však očividně o dost slabší režisér než jeho předchůdci, takže provedení dějotvorných momentů je povětšinou dost krkolomné a naivní. Duo komických vymítačů démonů mi pak tentokrát přišlo opravdu nemístné, jejich humory trapnější než minule, a celkově prostě se nehodící k tomu, na jak relativně vážné struny se tento díl snažil brnkat. Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami, protentokrát asi ještě zůstanu u tří ... ale další díl už radši prosím ne. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama