Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

stration 

všechny recenze uživatele

Není to už ono. První půl hodinka je vynikající a říkal jsem si, co na tom ti škarohlídi vidí. Jenomže pak film ztrácí dech a kupí se jedno WTF za druhým. Konec taky nic moc, odfláknutej a málo promyšlenej. Ale ruku na srdce, pořád je to nadprůměr a kdyby to byl první díl, nebo nějaký jiný film, tak je hodnocení jiný. Ve výsledku jsem celkem spokojený. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dohromady už čtvrtý díl z duchařské série Insidious, Odehrávající se po trojce a před jedničkou a dvojkou. Producentsky je zatím opět tvůrce celé série James Wan aneb horrový mistr a jeho spolo-tvůrce scénárista Leigh Whannell. Wan se však stejně jako u trojky zůstává pouze na producentské židli a o režii se postaral Adam Robitel pro kterého jde pouze o druhý film. Ono o celé sérii si myslím, že jedna ze slabších věci které Wan vytvořil a, že je škoda,že přes velký potenciál ho ta série moc nepoužívá. Nejslusnější díl je dle mého názoru dvojka ale nedělá to zní dobrý film. U Insidious 1 a 2 stál za kamerou James Wan, u Insidious 3 Leigh Whannell. A dle mého názoru není Robitel úplně slušná náhrada a je poznat, že to režíruje někdo jiný. Zvraty a lekačky v tom filmu nefungují vůbec a po půlce filmu už začíná být jasné kdy něco vybafne. Za palec nahoru se dá považovat chemie mezi herci, dramatická linka a celá to vykreslené pozadí posmrtného života. V podstatě počtvrté to samé a jestli nějakou horovou sérii ukončit tak tuto. Nic víc o tom říct nejde i přesto, že se suverénně jedná o nejlepší díl který překoná i dvojku. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z letošních novinek, do které jsem šel s velkými obavami. Ne, nejsem žádný strašpytel, ale pomalu uvadající kvalita jednotlivých dílů mi vysílala jasné signály. První Insidious byl velmi podařený filmeček, který si získal mé sympatie a ani dvojka nebyla vůbec špatná. Zaujal mě samotný příběh i tajemství okolo ženy v černých šatech a rovněž Parker Crane. I proto jsem se těšil na třetí díl, který už však spadl na samou hranici průměru a děj se stočil úplně jiným směrem, než by mi bylo milé. Takže do čtverky se mi popravdě už ani moc nechtělo, protože se dost často stává, že každý další díl už je jen příživníkem na slávě svých předchůdců. Tady se naštěstí ukázalo, že Leigh Whannell ještě nevypálil všechny ostré náboje a pokusil se již pomalu skomírající příběh ještě trochu oživit. Nápad s minulostí jedné z hlavních postav předchozích dílů byl super. Dokonce se mi líbila i přítomnost nové temné bytosti (KeyFace). Sice jsem se z ní neposral strachy, ale byla vcelku dobře zpracovaná a jistě nejednomu slabšímu jedinci pěkně pocuchá nervy. Dokonce jsem se tu několikrát setkal s velmi příjemnou atmosférou a nechybělo ani ono pověstné napětí. Bohužel nechybělo ani několik nezáživných pasáží a poněkud nelogických prvků. Dvojka pomocníků už nebyla tak vtipná a místy spíš připomínali páreček retardů, ale ani Specs se nevyhnul dramatickým okamžikům, což bylo fajn. Jinak co se hereckých výkonů týče, tak k těm nemám větších připomínek – většina odvedla slušný průměr – což jsem ani neočekával. Byla jen vážně škoda, že to v některých chvílích dost skřípalo. Dle mého je čtyřka na naprosto stejné úrovni jako trojka. Tudíž čistý průměr. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z celé série se jedná o zatím nejslabší díl, ale v té duchařské bídě posledních let je to pořád nadprůměr. V zásadě se jedná o další z báchorek o strašidelném domě, do kterého po letech přijíždí hlavní hrdinka, aby si to s bubákem vyřídila jednou provždy. Atmosféru to mělo celkem slušnou, laciné lekačky na mě fungovaly, vizualice hlavního strašidla je solidní a docela mě potěšil zvrat, dá-li se to tak nazvat, který přišel v závěru. Herecky jakž takž. Lin Shaye je pro mě doplňkovou herečkou a nejsem si jist, jestli byl úplně dobrý nápad postavit film na ní. Ale tady bude problém spíš ve mě. S ostatními aktéry jsem neměl problém a potěšilo mě i to málo prostoru pro Caitlin Gerard. Podle ohlasů jsem moc nečekal, takže ve finále jsem spokojen. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zas o kousek méně strašidelné, ale pořád hodně kvalitní pokračování se stále parádní Lin Shaye. Ač film až tak moc neděsí, atmosféru to umí navodit řádně hutnou a vizuálně je určitě na co koukat. Nechybí ani nenucené pokusy o humor, které to příjemně odlehčují, byť pochopím, že budou ne každému úplně po chuti. V rámci žánru to navíc není úplně nenápadité a i když twisty na zadek vyloženě neposadí, tak přeci jen dokáží diváka překvapit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama