Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl. Sice potěší, že se tentokrát film věnuje Lin Shaye a její minulosti, ale přišlo mi to absolutně bez atmosféry, lekačka nefungovala ani jedna, finále mi přišlo velmi krátké a vymítací kolegové mi příliš vtipní nepřišli. Vizuálně je to klasicky na úrovni a pořád je to koukatelnější než většina jiných duchařin, za mne však zbytečný díl, který pouze recykluje, neděsí a vlastně ani příliš nezabaví.55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sme ako policajti. Akurát nezatýkame ľudí.“ Sequel prequelu (trojka), ale zároveň stále prequel sequelov (jednotky a dvojky). Chápeme sa, hej? Ono je to asi dosť čudné a zvláštne, ale trojka a štvorka sa mi paradoxne páčili viac, ako jednotka a dvojka. OK, máte pravdu, dvojka sa mi predsa len páčila zo všetkých štyroch dielov asi najviac, ale chcem tým povedať, že každopádne nepatrím k divákom, ktorí uznávajú len prvé dva diely s rodinou Lambertovcov a zvyšok série nie. Naopak, veľmi sa mi páči ústredná trojka krotiteľov duchov – dominantná, rešpekt budiaca a pritom sympatická a ľudská Lyn Shaye + jej dvaja komickí pomocníci Leigh Whannell a Angus Sampson (márne rozmýšľam, ktorého mám radšej). A tá dostala poriadny priestor až v trojke a štvorke, nie v jednotke a dvojke. Na začiatku štvorky sa nachádza scénka, v ktorej to vyzerá tak, že Elisu nechajú jej obľúbení pomocníci na nasledujúci démonický prípad samú. Našťastie už o pár sekúnd sa ozvalo trúbenie a ja som sa začal spokojne, nasprostasto uškŕňať. Vyzdvihnúť musím i pôsobivú a ponurú atmosféru a množstvo strašidelných a nepríjemných scén, ktoré vás vyplašia napriek tomu, že ich čakáte (prítomnosť Jamesa Wana ako producenta je neprehliadnuteľná). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce jsme zahlédli první směrovou tabuli, ve trojce tam odbočili a ve čtyřce zdárně dojeli do cíle. Konečně jsme v Prdeli. Doufejme, že je to skutečně konečná. Jedna jediná hororová scéna, ne, Lin v podprsence nemyslím, odlehčující "humor" vymítačů a chybělo mi tu i to Wanovský bubákování. Divný, to bych neřekl, že někdy přiznám, asi to byl fakt blbej biják. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného již asi tahle skomírající série nenabídne. Stále dokola - co s hororem, který nestraší, ale snaží se jen diváka vylekat? A ruku na srdce - lekačky typu - bum prásk padající hrnce - které přestanou fungovat už po té první, zvládne natočit kde kdo. A přeci tentokrát zcela nezatracuji, jelikož pár světlých momentů by se našlo. Film je nejsilnější v civilních scénách - pronásledování psychopatem v domě, objevení týrané osoby či zjištění, že někteří duchové jsou až příliš živí. A také důraz na fakt, že nositelem nejhoršího zla je vždy člověk. Z Lin Shayeové se stává sympatická ikona současného hororu. Ovšem cesta do kina je zbytečná, tuhle oddechovku pro náctileté zvládne člověk hravě v klidu domova. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl působil jako originální zjevení na půdě atmosférického duchařského hororu, díl druhý tento fikční svět důmyslně rozvíjel, rozvracel některé představy a využíval potenciálu svých postav, s dílem třetím se vytratily gotičtí duchové a byl postaven na děsivějším záporákovi, přičemž nikterak nerozvíjel možnosti astrálního cestování, Poslední klíč dostává svému názvu a funguje jako vhodné doplnění ságy, a to z hlediska a) doplnění minulosti hlavní postavy a za b) přitažlivé rozšíření astrální dimenze, ve které tentokrát hraje prim luxusní záporák – ale i zde platí pravidlo, že záporná postava v hororu je děsivější, pokud vidíme pouze náznaky, ale když se ukáže v plné vizáži a síle, ztrácí na efektivitě. Více po velmi dlouhé době ZDE ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama