Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komédia o bizarnej dvojici drsnom a šarmantnom väzňovi Moltesovi a jeho mierne priblblom bacharovi Reggiovi, ktorí spoločným stávkovaním vo väzení prídu k obrovskému balíku peňazí. To však zistí Reggiova vypočítavá a "oddaná" žena Pauline a okamžite sa zbalí aj s výherným tiketom a prchá do čiernej Afriky. Naša dvojica je Pauline na stope, avšak v ich pätách je zástup ďalších záujemcov o 15 miliónov. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šéfovi místní mafie Moltesovi zbývá už jen několik týdnů, aby byl propuštěn na svobodu z vězení, kam se dostal po zradě jednoho ze svým kumpánů. Čas ve vězení si alespoň zpestřuje sázením lota, které pro něj obstarává jeden z bachařů. Když ale náhle jeho čísla vyhrají 15 miliónů, a bachař Reggie náhle není k zastižení, rozhodne se Moltes k radikálnímu kroku - utéct z vězení a svůj výherní tiket najít co to stojí. Jenže tiket nedopatřením odvezla bachařova žena Pauline do Afriky - a Moltes s Reggiem musí za ní ... Až se stydím říct, že jsem se u tohoto filmu docela bavil. Když se na to podívám racionálně, tak nejsem schopen říct pryč - příběh zoufale neoriginální, spousta více či méně trapných scén, herecký výkon Gérarda Lanvina (v roli Moltese) je brutálně nudný, a herecký výkon Benoîta Poelvoordeho zase pekelně trapný. Jenže - celé to docela utíkalo, a než jsem si stihl uvědomit, na jakouže sra*ku to zase koukám, byl tu (docela povedený) závěr (doporučuji zkouknout i závěrečné titulky). Takže celkově, i když si uvědomuji, že o žádný klenot filmového plátna nejde, na krátkodobé pobavení dostačující ... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hollywood hadra. Scéna s ruským kolem jak z Jurskýho parku. Na tomhle filmu Francouzi vážně nešetřili. Bylo to pestrý jak cirkus, chyběl už jen kouzelník. Spousta fakt dobrejch zvonků, některý naopak nedotažený nebo blbě vypointovaný. Největší slabinou za mě Gérard Lanvin. Podle mě mu komedie vysloveně nesluší a z jeho výkonu jsem měl pocit, že si to moc dobře uvědomuje a hraje tady s nechutí. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z tych lepsich komedii, ktora by potrebovala podstatne lepsi scenar. Pretoze ten pouzity nedava prilis vela priestoru vyniknut fantasticky obsadenej a dokonale zohratej ustrednej dvojke. Ich vzajomne spickovanie funguje na jednotku, ale film obsahuje dost vela hluchych mist, ktore nezachrani ani ich dokonala chemia. Dalsou zlozkou, ktora pomaha zahnat nudu su akcne sceny, ktore su natocene spickovo. Su prehladne, obcas necakane velkolepe a napriek tomu, ze sa jedna o komediu, tak su aj prekvapivo brutalne. Vysledkom je prijemna komedia, ktoru mam rad, ale mohla byt aj ovela lepsia. 6/10. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Blbosť to je, ale dá sa na to celkom pozerať. Dokonca sa vo filme nachádza jedna/dve pasáže keď som sa slušne vyrehotal. Naháňačky, nezmyselná streľba, ako u typických francúzkych komédii. A to je aj dôvod, prečo namiesto 2* dávam 3*. Ďalšie plus filmu je v tom, že je zasadený do prostredia pretekov Paríž-Dakar, ktoré mám celkom rád. Scény z väzenia je zbytočne preťahovaná vata. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Taková hovadina, že jsem se fakt bavil. Přívlastek bláznivá opravdu platí. Jet pro výherní tiket do Afriky, když jej mám pořád u sebe... To se fakt může stát asi jen bachaři. A to jsem taky příslušník Vězeňské služby. Proto mám rád filmy z vězeňského prostředí, ikdyž zde to je opravdu s notnou dávkou ironie a sarkasmu. Každopádně Benoît Poelvoorde uměl vykouzlit opravdu pěkného idiota. Filmů, kdy se různé partičky ženou za nějakým pokladem a dějová linie přináší různé bláznivé a komické zvraty, jsem viděl spousty a tento mezi ně skvěle zapadá. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama