Reklama

Reklama

Elizabeth Taylorová zblízka

(TV film)
  • USA Elizabeth Taylor: Hollywood's Child
všechny plakáty

Obsahy(1)

Elizabeth Taylorová, jedna z nejstálejších a nejzářivějších hvězd filmového nebe, začínala u filmu jako dítě a i když se hraní v poslední době příliš nevěnovala, na popularitě jí to rozhodně neubralo. Následující portrét nám ji přiblíží prostřednictvím jejích nejbližších lidí. Pro řadu z vás jistě bude překvapením, že tato žena, proslulá svými manželskými a rozvodovými aférami a na odiv stavěným přátelství s takovými superhvězdami, jako byl Michael Jackson, byla především člověk s hlubokým sociálním a lidským cítěním, upřímně ochotný pomoci v nouzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „ Co říci o ženě, která miluje přátele, zvířata, herectví a drahé šperky?“ Elizabeth Taylor zblízka, tak jak ji vidí její nejbližší, matka Sara Taylor, ale především její kolegové a přátelé. Portrét hvězdy, která dětství prožila v Hollywoodu. „Život tak nabitý slávou a kontroverzemi, neštěstím i láskou, že by dokázal poskytnout náměty na stovky naprosto neuvěřitelných scénářů.“ Dokument je doplněný o ukázky z jejich filmů od „Lassie se vrací“ po „Kleopatra“, ale i o slavnostní chvíli, kdy přebírala svého prvního Oscara paradoxně za film, který tolik nenáviděla „Telefon Butterfield 8.“ .. „ Nemohu dnes pochopitelně bez výhrad souhlasit se vším co jsem v životě udělala, jaká jsem nebo jaká jsem byla, ale jsem to Já! Bůh ví, že jsem to Já a ať už byl můj život dobrý nebo špatný, vždycky jsem žila ráda. Elizabeth Taylor“ ()

meave 

všechny recenze uživatele

Klasický dokument spracovaný formou rozhovorov s ľudmi, ktorý boli slečne Taylorovej blízko. Myslím, že hlavným zámerom autora bolo ukázať ju ako človeka, ženu, priateľku a prezentovať inú Liz ako herečku a hviezdu. Dokument mapuje všetko od začiatku jej kariéry ako malého dievčatka a poskytuje mnžstvo detailov ktoré ju formovali. Čo mi chýbalo bol jej osobný pohľad. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vzrušující dokument, z velké části složený ze strojených rozhovorů z hereckých a profesních kolegů E. Taylor. Jako největší výtku musím uvést absenci titulků popisujících název díla u filmových ukázek. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

O Elizabeth, bez Elizabeth, zato s neskutečně iritujícím dědkem pokládajícím neskutečně debilní otázky hostům, kteří odpovídají neskutečně rozvlekle, a když v naději doufající v novej poznatek přetrpíme abnormální výskyt nekonečných pomlk v jejich projevu, dozvíme se nakonec od nich jediný - že Liz byla úžasná. (PS: O jednu šestku ve stopáži víc a věděla bych, odkud k nám ten dědek přišel). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neumělý pokus o zachycení hlavních rysů krásné a výjimečné ženy, velké dámy a velké herečky prostřednictvím několika svědectví - včetně interwiev s její matkou. Bohužel se jedná o dokument příliš povrchní a banální, který nedokáže dostatečně přiblížit složitou osobnost ani pohnutý život Elizabeth Taylorové. Velice slabé 3* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Dokument o Elizabeth Taylor, ktorý túto hereckú megahviezdu predstavuje trochu nezáživnou formou, predovšetkým prostredníctvom rozvláčnych rozhovorov s ľuďmi, ktorí ju bližšie poznali. Z len pár rozhovorov som sa skutočne niečo dozvedel o jej osobnosti (napr. z rozhovoru s jej matkou), z ostatných rozhovorov som sa znovu a znovu "dozvedal" len to, že Elizabeth Taylor bola úžasná, nádherná a láskyplná. O ukážkach z jej filmov ani nemá význam hovoriť, tie pôsobili veľmi neusporiadane, boli postrihané akoby bez zjavnej vízie tvorcov. Veľmi chýbali titulky, ktoré by divákovi pomohli zorientovať sa, z ktorého filmu ide práve ukážka a kto je človek, s ktorým sa práve robí rozhovor. Slabé 3 hviezdičky. ()

Reklama

Reklama