Reklama

Reklama

Napoleon-gaz

všechny plakáty
Sovětský svaz, 1925

Obsahy(1)

Na samém začátku přijíždí do kolchozu na koňském voze trojice chemiků hubících hlodavce a mezi nimi je Natalja Ivanovna (Jelena Čajka). Plyn pole vyčistí a úroda je zachráněna, chemie je tedy ve službách míru. Naproti tomu geniální korsický chemik Napoleon Ginimer (Jevgenij Boronichin) vynalezl nový totálně smrtící plyn a chce za něj velké peníze. Vážným zájemcem je ministr války Spojených států (Jona Talaniv), současně tajná hlava fašistického řádu Černý klan. Už dávno plánuje zničení Sovětského svazu. Nejprve pošle dvě agentky, sestry Grantové (Olga Spirová, Naděžda Friedlandová), aby vzorec plynu ukradly, ale to se nepodaří. Černý klan začne Ginimerovi vyhrožovat smrtí a on se podvolí, dokonce velí na letišti v Pergolové letecké eskadře, která s nákladem plynu letí na Leningrad. Protiletecká sovětská obrana ale letku rozbije pomocí radiem naváděných bezpilotních malých letadel Aero-Radio-Chim, některá dělostřelectvem a zbytek letadly Rudé armády. Jezdecký oddíl vyrazí na letiště v Pergolové, aby Ginimera zajal. Mezi nimi je i Natalia Ivanovna, která sama samotinká dohoní padoucha u jeho letadla, kterým chce uniknout. Oba vytáhnou revolvery a… (Peabody)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Eskadra amerických letadel vyzbrojených plynem Napoleon, vyvinutým korsickým chemikem Gannimerem, letí na Leningrad. Američtí soudruzi informovali sovětské o nadcházející katastrofě....Dobovy film namířený k posílení sovětské morálky. ()

ivonius 

všechny recenze uživatele

Nad ulicemi Leningradu létají černá hejna letadel... Do „ Hell ’s Angels“ s bitvami desítek letadel v záběru zbývalo ještě pět let, dva roky před „Wings“ , ale v Sovětském svazu už dokázali natočit velkolepé vzdušné bitvy. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

To je síla a ta bezpilotní letadýlka to mne nadchlo, normální drony v roce 1925. A ta vesnice, hadry a brázdy. prostě skvost němého filmu. ()

Reklama

Reklama