Reklama

Reklama

Dog Star Man

všechny plakáty
USA, 1964, 78 min

Scénář:

Stan Brakhage

Kamera:

Stan Brakhage

Hrají:

Stan Brakhage

Recenze (4)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Avantgarda z kategórie hardcore. Jednu vec musím uznať - niečo takéto som ešte pri mojom love na 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete nevidel. To nakrúcali mimozemšťania? Režisérovi údajne išlo o znovuobjavenie čistoty a hĺbky vnímania, ktorou sú ľudia prirodzene obdarení predtým, než vzdelanie a kultúra spúta ich slobodnú duchovnú energiu do úzkeho rámca spoločensky prijateľných vzorcov. Nenudil som sa, vyzerá to celkom dobre, ale ohúrený z toho nie som. ()

Harakiri13 

všechny recenze uživatele

Dog Star Man jsou směsicí krátkých záběrů rozdělených do čtyř částí s celkovou délkou nad hodinu. Jde o experimentální zážitek, který mě nakonec neuchvátil. 5/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je celý tento, niečo vyše hodinu dlhý komplet experimentálnych krátkometrážnych snímkov výplodom chorej, temnej, alebo iba čistej mysle Stana Brakhageho? To vedel snáď len on sám. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Další fyzická manipulace Stana Brakhagea v 16mm expozicí času, prostoru, vnímání a dokonalé zoom optiky, která nabourává divákovu představivost. Všechny prvky rozprostřené do malých sekvencích, až časově rozprostřené do pár sekund, kde uběhne několik let. Něco takové člověk vidí pár sekund před smrtí, kde se mu odehrává celý život, potom na pásu filmové oblasti Stana Brakhagea. ()

Zajímavosti (1)

  • Štruktúra filmu s rôznymi vrstvenými obrazmi je tak zložitá, že alternatívna vysvetľujúca verzia The Art of Vision (1965) trvá vyše 4 hodín. (Rozjimatel)

Reklama

Reklama