Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (166)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Michale, půlku života jsi strávil v kómatu !! Řekni mi jedinej důvod, proč bys měl řídit ty !!" - "Dvacet let bez nehody.." ;) No, upřímně řečeno bez ohledu, či možná i právě pro ni, na franšízu jsem od Príma televize čekal nějakej vztahovej Fui(t), a toho se mi, zdá se, nakonec částečně i dostalo.. Navíc s téměř nekončícím popíkovým hudebním motivem.. Doba je zlá a uspěchaná, a tak si tvůrci vzali ten zajímavý motiv uzdravování a zároveň objevování neznámého, ten naopak platí za červenou nit série, pěkně kvapíkem.. Koncept buddy movie a kontrastní motivy asociálního machodinosaura v jednadvacátém století, s nedůsledností vlastní většině tuzemské tvorby, vlastně i funguje, ovšem znovu očekávaně na úkor detektivky, která naopak nestojí za psí prd.. Zdálo by se to jako příjemné ozvláštnění žánru, ovšem není tomu tak, když se dá dost ztěží mluvit i o nějakém mezižánrovém překlápění.. Nicméně casting se povedl, David Matásek asociující Schimanskiho má charisma a svou roli si docela minimalisticky užívá, podobně jako zbytečně nevyužitý Jiří Vyorálek.. Jsem zvědav, jak se to dál vyvine ?? Spíš už ani ne.. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v jistém Streemovém Pořadu slyšela, jak moderátor sršel oheň a síru na tento nový krimi seriál, neododlala jsem a pustila si první díl. Čekala jsem srágoru a ejhle, ona je to dobrá kriminálka a prvky komedie. Jako skoro vrstevnice Matáska, se dokáži do jeho pocitů reálně vcítit. Jistě, některé jeho zápolení s technikou je dost nadsazené, ale jako celek pochopitelné. Příjemné je i to, že se tvůrci zatím moc nebabrají v emocích jednotlivých protagonistů, ale spíše jen povrchově naznačují. Scénář není bůhví jaký klenot, nicméně dá se. Dialogy a některé hlášky jsou opravdu vtipné, herecké výkony úměrné žánru a formátu. Trochu mi tam chybí nějaká akce, napětí, prostě to co ke správné kriminálce s drsným poldou patří. Takto to spíše působilo jako parodie na drsňáka. Jak se bude seriál a jednotlivé postavy vyvíjet uvidíme v dalších dílech. Po shlédnutí druhé řady a sedmi dílech třetí musím říci, že jsem nadšená. Zatímco v druhé řadě došlo k poklesu úrovně, jakoby místy seriál neměl už tolik co nabídnout, hlavně některé vztahy byly dosti uměle natahované, tak celá třetí řada je rozhodně zatím nejlepší. Přibylo akce, hodně dobrých hlášek, napětí a celkově vše tak nějak funguje. Jednotlivé postavy se velmi dobře vyvíjejí, chemie funguje. Za mne 4+3+5 hvězd, tedy cca 80%. Asi nejlepší český kriminální počin od Kriminálky Anděl 1. ()

Reklama

jarmik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě viděl první minuty. Začalo to jeho probuzením z x-letého komatu během prvních 15 vteřin (okoukáno asi z Těžko ho zabít se Seagalem), následovali Offspring, Robbie Williams, Coldplay, zánovní revolver, cigaretka a hláška "Home, sweet Home", ale mám tušení, že nic z toho nezakryje tu šílenou snahu působit světově při absenci jakékoli kvality. Ještěže se to aspoň jmenuje jen Polda, ne Drsnej polda z přístavní ulice... ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na základě jedné náhodně zachycené epizody (5. série - Tygři), ale pro mě osobně příjemné překvapení v rámci české seriálové produkce posledních let. Základní premisu (ani předlohu) neznám, ale herci hrají uvěřitelně, hlášky baví a příjemně odlehčují obvykle těžkotěžkou atmosféru průměrné kriminálky (žánr, kterému se obvykle spíše vyhýbám) a zároveň marně hledám vyloženě trapné momenty. V rámci televizní produkce konečně něco, co (alespoň na první dojem) vyčnívá! ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

nedalo se to dokoukat.Po prvních minutách jsem si vzpoměla že jsem viděla seriál Německa Poslední polda s Baumem se stejným námětem.Taky se probral taky byl zarostlý taky dostal zpátky zbraň a odznak s pomalu stejným komentem ..... Tam se dalo dívat aspoň na toho chlapa.A viděl někdo českého policajta aby mu plandal u opasku odznak a za gatěma vzadu měl kolt (taky podobný tomu Baumovu).Zoufalá snaha o halyvúd??? ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Jako exteriér Fixbanky posloužila bývalá budova spořitelny na náměstí Arnošta z Pardubic v Českém Brodě. V prvním záběru scény je možno zahlédnout kamennou zvonici u kostela sv. Gotharda. (Ezis)
  • Záběry z Floridy byly ve skutečnosti natáčeny v Barceloně. (rakovnik)
  • Letecké záběry na seriálové sídlo policie zachycují palác Crystal v Praze na Vinohradech, v sousedství Olšanských hřbitovů. (rakovnik)

Reklama

Reklama