Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Morien 

všechny recenze uživatele

Zamlada mi moje mamka říkala, že jí všechny anglické/americké pohádky přijdou pitomé, a dodnes jsem nenašla způsob, jak se od tohoto předsudku oprostit a dívat se na věci aspoň trochu tak, jak doopravdy jsou. Takže kdo ví, jestli je Peter Pan doopravdy pitomý, ale dost mi tak přišel. Nicméně oceňuji, že děti hrají děti. Kdybych to viděla v patřičném věku, tak by to na mě možná nějaký vliv mělo, ale zároveň si nedovedu představit, jak by si můj potenciální dětský mozek vysvětlil ten konec a Peterovo rozhodnutí. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Moc dobře nerozumím, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. Já mu nemám prakticky co vytknout. Režijně a herecky čisté, dokonce i ty emoce v divákovi vzbudí. Má úctu k předloze, ale navíc je tu hodně posilněný motiv dospívání (který rozhodně není určený pro děti), takže nepůsobí hloupě. A při každé scéně Wendy s Petrem vám režisér naservíruje víc erotického jiskření než v jakémkoli romantickém filmu z poslední doby. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastné myšlienky vás naučia lietať.“ – „Ja nemám šťastné myšlienky.“ – „A to vás strháva dolu.“ Nie som si istý, či je to rozprávka, príbeh o prebúdzajúcej sa sexualite alebo o utekaní pred zodpovednosťou, ktorú so sebou prináša dospelácky život, jedno ale viem - bijú sa tu dva štýly. V jednej chvíli mágia sama osebe s tak veľkou predstavivosťou, hravosťou a snovou hudbou Jamesa Newtona Howarda, až nadšením nedýchate (prelet nad nočným Londýnom) a niekoľkými odrastenejšími nápadmi (tikajúci krokodíl by sa ľahko uchytil v Hammondovom JURSKOM PARKU a to sa radšej ani nezmienim o morských pannách), ale hneď nato uvidíte niečo „zaručene detské“ (bernardín, jednonohý papagáj, nemá víla). Lepší priemer, ale nehovorím to rád. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanda původního filmu, ani knížky, ale tento film se mi líbil. Bylo to dobře udělané. Prostředí Země-nezemě bylo krásné, víly neměly chybu, Peter Pan celkem sympaťák. + dokonalý herecký výkon J. Isaacse! Tohoto herce opravdu hodně můžu a jako Hook neměl chybu. Zápory. Představitelka Wendy (Rachel Hurd-Wood), byť je teď kráska, v tomto filmu fakt těžká nesympatie - hrozné. Začátek filmu ani ne, jako ten infantilní konec mě fakt vytočil a zkazil celý dojem. 4* ale dát musím. Fakt mě pobavil J. Isaacs!! ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Podle mého je toto zatím nejlépe zfilmovaný Peter Pan. Kam se hrabe Spielberg nebo Disney. Je to milé, krásně pohádkově barevné a kýčovité, všechny postavy jsou přesně tím, čím by měli být a záporák je zkrátka 'cool'. Skvělá volba na nedělní odpoledne pro ty, co rádi zapomenou na dospěláckou kritiku a střízlivost, a chtějí se vrátit do dětství. Přesto, i přes tu stylizaci, to není tak lehké trávení. Hook je totiž (konečně!) ztvárněn jako opravdový krutý zloduch, co doopravdy propichuje, topí, mučí a manipuluje. Rovněž, nemůžu si pomoct, ale celé to bylo takové...lehce erotické? Juh! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Okno v detskej izbe muselo byť 4-krát zväčšené, aby sa Jeremy Sumpter (Peter Pan) neudrel do hlavy, počas natáčania totiž vyrástol o 20 cm. (Kacenka616)
  • Veškeré pohyby Zvoněnčiných (Ludivine Sagnier) křídel je počítačová grafika. (JARDAHONDA)
  • Během natáčení měli Jeremy i Rachel denně alespon 3 hodiny vyučování. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama