Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja by som detske fantasy filmy zaradil do dvoch kategorii a to na tie, ktore dokazu okrem deti sucasne pobavit aj dospelych, ako napriklad HARRY POTTER (2001) a na tie, ktore dokazu pobavit vyhradne len detske publikum, napriklad GARFIELD (2004). Tento by som zaradil niekde do stredu, pretoze chvilkami som sa z pohladu dospelaka bavil, ale chvilkami, hlavne v Krajine Nekrajine, ktora sa takto volala podla kvalitneho slovenskeho dabingu i trosku nudil. Avsak trikov a vizualnych efektov je tu habadej a hlavne jednu hviezdicku navyse u mna posilnuje nadherna hudba Jamesa Newtona Howarda, ktora mi tak pripomina orchester Johna Williamsa. Takze kludne aj 4 hviezdicky. Ak by som mal 10 rokov, je to jednoznacnych 5... 26.02.2009 ____ Jeremy Sumpter - (Peter Pan) +++ Rachel Hurd-Wood - (Wendy Darling) +++ Jason Isaacs - (Pán Darling / Kapitán Hook) +++ Lynn Redgrave - (Aunt Millicent) +++ Olivia Williams - (Pani Darlongová) +++ Harry Newell - (John Darling) +++ Freddie Popplewell - (Michael Darling) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád filmy, kde si děti hrají na dospělé a v síle i chytrosti se vyrovnají či předčí dospělé. Je to stejně tak reálné jako Země nezemě. Jenže země nezemě je stavěná na tom, že skutečná není. A tedy toto dětské chování a celá příběhová linka, i když mě irituje, má zde své opodstatnění. Takže palec tentokrát nastaven neutrálně. Nicméně dobře obsazeno, zahráno i zrežírováno. Takže tři hvězdy. 65% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Flying ,3. Learning To Fly ,4. Tinkerbell ,5. Is That A Kiss? ,6. Peter's Shadow ,7. A Note From The Teacher ,8. Build A House Around Her ,9. Come Meet Father ,10. Fetch Long Tom ,11. Mermaids ,12. Fairy Dance ,13. Set Them Free ,14. I Do Believe In Fairies ,15. Poison ,16. Please Don't Die ,17. Flying Jolly Roger ,18. Peter Returns, ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších rodinných filmů, které jsem poslední dobou viděl. Film má hezkou výpravu, triky jsou občas trochu slabší. Perfektně se vydařilo obsazení. Mezi Jeremy Sumpterem a krásnou Rachel Hurd-Wood to skvěle jiskří a pobaví i onen nepokrytě sexuální podtext některých scén. Ludivine Sagnier je jako Zvoňenka roztomilá a Jason Isaacs ve své další záporné roli opět září. Pokud se vám podaří potlačit v sobě trochu cynizmu, čeká vás oddychová a zběsilá jízda Zemí Nezemí. Slogan ,,Film pro celou rodinu" tentokrát nelhal. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Hudba je hezká, kapitan Hook v podání perfektního Jason Isaacse náležitě šílený a děsivý, avšak to je vše, co lze pochválit. Kýčovitá výprava lahodící oku dítěte do 12 let, nijak přesvědčiví dětští herci soutěží o titul "Nejsladší úsměv roku" a nebýt souboje Hooka a Petra, tak si ten film dobrovolně nepustím. Ten souboj je totiž ďábelský:-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Při výrobě mraků se používala vata a pěna na holení. (Listeroman)
  • Z ateliéru, kde designéři tento film tvořili, se později stalo muzeum a každý se zde může podívat, jak snímek vznikal. (Listeroman)
  • Během natáčení měli Jeremy i Rachel denně alespon 3 hodiny vyučování. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama