Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka, která pochází z knižní podoby notoricky známé v anglicky mluvících zemí. Počítám, že u nás se film nesetká s úplně kladným přijetím, protože přeci jenom pohádky české jsou hodně odlišné od všech ostatním a také jsou o dost kvalitnější. Tenhle film je ale řemeslně výtečně zvládnut a působí výtečným dojmem... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně stylizovaná klasická pohádka, jenž přece jen potěší spíše neodrostlejší děti. Možná bych v tomto případě trošičku ubral "brutality" soubojů a jednání Hooka. Vyzdvihnout musím opravdu krásnou pohádkovou výpravu, animaci prostředí a především až překvapivě líbivou a v mnoha případech velmi dojímající Howardovu hudbu. Na předvánoční večer ideální podívaná. ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

"I do believe in fairies, I do, I do." Jedna z nejkrásnějších pohádek co jsem kdy viděl. J. Sumpter je borec, J. Isaac dokonalý Hook - ne lepší, ale jiný (tedy nejen mladší) než ten Dustina Hoffmana. Zvoněnka je otravné třeštidlo které by zasloužilo odstřelit kanónem. Výprava vypadá někdy jak z pornofilmu (mraky) někdy super (bratři na Černém hradě), efekty někdy mizerné (létání) někdy dokonalé - zejména se povedl mazaný tikající krokodýl který pronásleduje Hooka a mořské panny vypadají jako kdyby vylezly z nějaké japonské hororové studny. Mezi mladou dvojicí to pedofilně jiskří, často zde někdo umře (a často Hookovou rukou - či hákem), je zde vidět krev a závěr byl strašně smutný, uvedl mě do stavu hluboké deprese. Jak jsem již napsal, krásná pohádka (bez ironie) kterou doporučuji zejména pro děti, ať vidí že život není peříčko. Nízké hodnocení chápu tak, že se filmaři příliš spoléhali na inteligenci diváků. A to se bohužel spletli. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Byla by to pěkná adaptace nesmrtelné knihy J.M. Barrieho, mezi Wendy a Petrem Panem to pěkně jiskřilo..., ale výprava a vůbec celá vizuální složka byla přehnaně kýčovitá. Konec pak byl až příliš zdlouhavý, chyběla mu výrazná pointa a proto víceméně nudil. Na opravdu povedeného Petra Pana si tak budeme ještě nějakou chvilku muset počkat. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak tato rozpravka patri do mojej osobnej TOP 20 najoblubenejsich rodinnych filmov. Skvele herecke obsadenie na cele s Jasonom Isaacsom a sympaticke ustredne duo Jeremy Sumpter a Rachel Hurd- Wood (ta chemia medzi nimi je neopisatelna, iskri to medzi nimi ostosest), k tomu kuzelny pribeh, nadherna Howardova hudba, prekrasna vyprava a slusne triky.......vysledkom je jedna z najkrasich novodobych rozpravok ktora kuzelnou atmosferou prebija dokonca aj Harryho Pottera. Pochvalu si zasluzi aj skvely slovensky dabing. Tana Pauhofova a Marek Fasiang maju prijemnu farbu hlasu, skratka radost pocuvat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Množství lidí pracujících na tomto náročném projektu bylo tak velké, že odvysílání titulků s jejich jmény trvá devět minut. (sator)
  • Keď vo filme Peter Pan (Jeremy Sumpter) leží na palube pirátskej lodi a Hook (Jason Isaacs) sa ho chystá zabiť, jeho oči sa naozaj rozsvietia načerveno presne tak, ako to Wendy (Rachel Hurd-Wood) na začiatku rozprávala bratom. (Kacenka616)
  • Scéna z traileru, kde se objeví trhlina v ledu, byla natočena s miniaturou lodi a ve filmu se nakonec vůbec neobjevila. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama