Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tuhle adaptaci jsem se těšil a doufal jsem, že bude fakt dobrá. Nebyla fakt dobrá, byla jen dobrá. Na druhou stranu to mohlo dopadnout hůř, ale také o dost lépe, to i Hook byl lepší... Ovšem výprava a triky tady jsou moc super, ale jediným skutečným kladem je tu jen Rachel Hurd - Wood a Hook mohl být zahraný lépe... Ale celkově je to příjemná rodinná zábava, u které se pobavíte a chvílemi budete i napjatí. Nenadchne, neurazí. Prostě průměr. 60%. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Byla by to pěkná adaptace nesmrtelné knihy J.M. Barrieho, mezi Wendy a Petrem Panem to pěkně jiskřilo..., ale výprava a vůbec celá vizuální složka byla přehnaně kýčovitá. Konec pak byl až příliš zdlouhavý, chyběla mu výrazná pointa a proto víceméně nudil. Na opravdu povedeného Petra Pana si tak budeme ještě nějakou chvilku muset počkat. ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

"I do believe in fairies, I do, I do." Jedna z nejkrásnějších pohádek co jsem kdy viděl. J. Sumpter je borec, J. Isaac dokonalý Hook - ne lepší, ale jiný (tedy nejen mladší) než ten Dustina Hoffmana. Zvoněnka je otravné třeštidlo které by zasloužilo odstřelit kanónem. Výprava vypadá někdy jak z pornofilmu (mraky) někdy super (bratři na Černém hradě), efekty někdy mizerné (létání) někdy dokonalé - zejména se povedl mazaný tikající krokodýl který pronásleduje Hooka a mořské panny vypadají jako kdyby vylezly z nějaké japonské hororové studny. Mezi mladou dvojicí to pedofilně jiskří, často zde někdo umře (a často Hookovou rukou - či hákem), je zde vidět krev a závěr byl strašně smutný, uvedl mě do stavu hluboké deprese. Jak jsem již napsal, krásná pohádka (bez ironie) kterou doporučuji zejména pro děti, ať vidí že život není peříčko. Nízké hodnocení chápu tak, že se filmaři příliš spoléhali na inteligenci diváků. A to se bohužel spletli. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka, která pochází z knižní podoby notoricky známé v anglicky mluvících zemí. Počítám, že u nás se film nesetká s úplně kladným přijetím, protože přeci jenom pohádky české jsou hodně odlišné od všech ostatním a také jsou o dost kvalitnější. Tenhle film je ale řemeslně výtečně zvládnut a působí výtečným dojmem... ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Vím, že moje hodnocení je značně nad průměr, ale já byla z Petra Pana tak nadšená, když jsem ho viděla před těmi x lety poprvé. A ten skvělý pocit ve mně zůstal do teď. Zkrátka jsem vážně věřila, že je možné cokoliv, když tomu člověk vážně věří a za tohle... za ten pocit a emoce si film zaslouží vysoké hodnocení. Fůra věcí tu byla špatně, kýčovitě, ale já nemůžu jinak. Když člověk vypne všechny ty svoje logické závity, co v hlavě má, a jen si prostě užívá tu kouzelnou atmosféru, milý příběh a pestrobarevné, leč občas trochu kýčovité, momenty a kulisy, tak někde uvnitř zjistí, že vlastně taky věří na víly... a jo a jo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Na návrhu Zvoněnčina (Ludivine Sagnier) kostýmu se podílela i samotná Ludivine Sagnier a Janet Patterson. Každý den pak zabralo jeho oblékání 55 minut. (JARDAHONDA)
  • Během natáčení měli Jeremy i Rachel denně alespon 3 hodiny vyučování. (JARDAHONDA)
  • Veškeré pohyby Zvoněnčiných (Ludivine Sagnier) křídel je počítačová grafika. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama