Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohém a podvodníček Gerald Otley (Tom Courtenay) je neustále na cestách. Každou noc spí někde jinde. Jednou přenocuje u svého známého, kterému nad ránem ukradne krabičku s tabákem, aniž by tušil, že krabička neobsahuje nejen tabák, ale i magnetofonový pásek. Následující den je však jeho známý zavražděn. Otley je vyšetřován a brzo pochopí, do jakých aktivit byl jeho známý namočen. Náhodou by magnetofonový pásek mohl zajímat vysoce postavené politiky. Otley rozehrává hru, na jejímž konci se stává tajným agentem Scotland Yardu, kde spolupracuje s lidmi, kteří byli dříve jeho protivníky jako např. tajná agentka Imogen (Romy Schneider). (Roman Albach)

(více)

Recenze (3)

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Od této starší britské kriminálky jsem příliš nečekal a chtěl jsem se na ni podívat pouze kvůli účasti Romy Schneider, pro kterou tento film znamenal návrat před filmovou kameru po dvouleté mateřské odmlce. O to víc jsem byl mile překvapen, protože režisér Dick Clement přivedl na plátna kin fungující, svižnou kriminálku občas odlehčenou typickým britským suchým humorem. Gerald Otley (výborný Tom Courtenay) se proti své vůli dostává do špionážního soukolí, ze kterého nejdřív hledá cestu ven, aby později pochopil, že bude možná lepší na hru přistoupit. Romy Schneider si s chutí zahrála roli agentky Imogen, která ji definitivně utvrdila v tom, že práce před kamerou ji chyběla a nestane se tak matkou a hospodyní na plný úvazek, jak po narození syna Davida uvažovala. Velký comeback Romy Schneider se však bude konat až za půl roku, kdy přijde do kin dnes již legendární Bazén s Alainem Delonem. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Vtipný film o tom, jak se malý flákač připlete do špionážních hrátek a sám se stane špionem. Výborný Courtenay. ()

Reklama

Isard 

všechny recenze uživatele

Skvělý špionážní film, který se, i navzdory době svého vzniku, obejde bez superagentů a dalších propriet. Zlodějíček Otley se ocitne v prekérní situaci, kdy musí kličkovat mezi tajnými službami, a ještě ke všemu jej hledá policie. Na tomhle filmu je úžasné, že spojuje solidní příběh (který má navíc i jistý morální přesah) s ohromnou porcí chytrého humoru, který se nedostává „za čáru“ (ano, i o výplachu střev se kupodivu dá vtip utrousit slušně). K tomu můžeme přidat schopné herce se zajímavými postavami, živý swingující Londýn a máme tu skvělý výsledek. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama