Reklama

Reklama

Sean Bean uvádí Waterloo

(TV film)
  • Velká Británie Sean Bean on Waterloo
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2015, 2x45 min

Hrají:

Sean Bean

Obsahy(1)

Hollywoodský herec Sean Bean vypráví příběh Waterloo, jedné z nejzásadnějších bitev v dějinách. Seanovu průzkumnou výpravu inspirovala jeho role napoleonského vojáka Richarda Sharpeho v televizních filmech na motivy úspěšných románů Bernarda Cornwella. V tomto pořadu čerpá z očitých svědectví vojáků, kteří bojovali u Waterloo, aby nám představil dramatické události z 18. června 1815 tak, jak je zažili obyčejní vojáci, kteří tu bojovali. Skládá chronologii bitvy a navštěvuje vybraná legendární místa, kde se rozhodovalo o výsledku, včetně usedlosti Hougoumont, která zažila jedny z nejtěžších bojů. Dále se setká s několika potomky vojáků bojujících u Waterloo, aby zjistil, jak si pamatují úspěchy svých předků. (History Channel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument navíc vhodně provázený Sharpem :-) Seanem Beanem, který ve filmu působí velmi přorozeně a tak nějak tam zapadá. Nehraje si na žádného borce, když mu dají dohromady opravdickou pušku, potěžkává ji a sám říká, že to je něco zcela jiného než repliky které držel ve fimech o Sharpovi. Máme se zde možnost dozvědět lecos o klíčové bitvě, navštívíme místnost, kde generál Wellington trávil poslední hodiny svého života... Uvidíme jak devastující účinky měla kule při simulovaném výstřelu v laboratoři do materiálu, který odpovídal lidské tkáni a kosti. A říkám rovnou, dostat tenkrát kulku byla konečná. Když to šlo do ruky nebo nohy, kost byla napadrť a a amputace byla jistá. Dostat to do břicha.... A to nemluvím o dělových kulích! člověk si asi také mí uvědomit co jen byla střelba z křesadlových pušek a mušket. Už jen pro střelce ten výbuch prachu kousek od očí musel být něco, nemluvě o šílené ráně a kouři když jiskra zapálí prach. Jediný bizardní moment v dokumentu mně pobavil to když před přípravou rekonstrukce bitvy se na silnici objevil Jeep Cherokee táhnoucí za sebvou dobové dělo :-). Vskutku nesourodá kombinace na pohled :-) ! Za mně spokojenost! * * * * ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sean Bean, který se proslavil filmy o Richardu Sharpovi, který zažil napoleonské války je průvodcem toho dvoudílného dokumentu k 200.letému výročí bitvy u Waterloo. Provede nás použitím dobových zbraní, ukáže tehdejší malby, manuál jezdectva, promluví s pár vojenskými historiky. Navzdory minutáži velmi závižný dokument, který má co nabídnout, miluji experimentální archeologii.Dozvíte se něco nového a oveřeného, ne jen omílání dobře známých faktů. Za mě velká spokojenost, je vidět, že Britové si své historie váží. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama