Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Začátek je fajn a člověk si skoro pomyslí, že tvůrcům se podařilo dostat do filmu podobně věrnou kingovskou atmosféru jako v Bouři století. Bohužel s narůstající stopáží film upadá a ten konec - to je kudla do zad nebohému Stephenovi K. A ještě si rýpnu - Carrie v původní knize je mnohem komplikovanější osobnost než ta plachá, matkou ponižovaná filmová chudinka. Originální Carrie je napůl vyšinutá skoropsychopatka s uhry na zádech, mastnými vlasy a trapným oblečením. A ne holka, co když si dá rtěnku a hodí na sebe hezký šaty, tak je to najednou královna plesu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U této předělávky jsem nemusela dlouze pátrat v paměti, bylo to tu cobydup - King, Sissy Špačková, Brian de Palma a "jejich" nezapomenutelná Carrie. Přestože ani před ní nemlátím hlavou o zem v kleče, lituju ty, kteří to dělají - až tohle uvidí. Angela Bettis v roli ponižované plaché laně sice vynikající, bohužel teenagerská atmoška, jalový scénář a přiopilá kamera v přesile. ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší zpracování Kingova románu. Tento slepenec má sice momenty velice slabé i pár trošku lepších, jako celek je ovšem nezajímavý a nefunkční, místy vyznívá až téměř jako parodie. Napětí žádné. Horor? Ani náhodou. Drama je bez života. Scénář mdlý. Ani hudení doprovod mi nesedl. Tady bylo špatně snad úplně všechno. Hlavní hrdince je těžké se dostat pod kůži, natož s ní sympatizovat. A to mám přitom pro postavy ve složitých životních situacích slabost. Carrie je v tomto filmovém podání především nezajímavou loutkou bez pořádného vnitřního života, roztřesenou bytostí s vyšinutým, zlým pohledem. Když k tomu přidám moudra jako učitelčin banální proslov: "Přemýšlely jste, dívky, někdy nad tím, že Carrie taky něco cítí?", obracím už nad tou křečí a neživotnou umělostí oči v sloup. Film jsem na jeden zátah nedala, musela ho zastavovat, jak se mě absolutně nedotkl a jak mě nebavil. (Carrie ano, ale již nikdy v tomto zpracování od režiséra D.Carsona). ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zajímavě nepovedený film (rozhodně však žádná nuda!). Záživný a potenciálně silný příběh (sakra, už musím konečně omrknout kultovní De Palmovu verzi!) je totiž naneštěstí nevyhnutelně posílán do pekel ukázkově strašným televizním zpracováním (kamera a střih jsou nepřehlédnutelně neprofesionální a prostě… špatné). Ovšem výkon hlavní hrdinky nad očekávání dobrý (uvěřitelný). 40 - 50 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Televizní Carrie nedopadla špatně, představitelka je poměrně pohledná, jen na můj vkus je to stále stejné, tudíž každý ví co bude následovat, to jest tělocvična a oheň, Proto to zaujme jen ty co jinou verzi neznají, Sice tady to má trochu jiný konec a taky je to točené stylem vyslýchání. Na můj vkus to chtělo o 30 minut zkrátit, pak by to bylo lepší. Ta její máma byla na zabití. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. (Halloween9)

Reklama

Reklama