Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

cariada 

všechny recenze uživatele

Někdy se nestačím divit co že si to ti tvůrci na nás zase vymysleli. Tentokrát je posedlý obří mandl, který sem tam někoho trochu přežehlí. Docela hodně bizardní a někdy nechutné. K tomu majitel prádelny co má víc protéz a pod než vlastního těla. Ps -nevěřte lidem co nemají všechny části svého těla. Docela solidní brutalita a napětí. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl už kdysi dávno, ale v mizerné kvalitě. Nyní jsem měl možnost kouknout na DVD. Je to zcela něco jiného. Když máte krásný obraz a čistý zvuk, pak jsou scény, kdy mandl vtahuje a drtí těla, ještě brutálnější. Mandl byl opravdu profesionálně zhotovený a já jsem během filmu měl po celou dobu husí kůži. Vzpomněl jsem si totiž, na dobu, kdy jsem měsíc pracoval v Bulharsku na mandlu. Byly tam ty stejné pracovní podmínky, dokonce nám zabavili pasy a nedali nám 3 dny jíst. Žádné bezpečnostní zařízení a bylo tam takové horko, že jsme pracovali nazí a měli na sobě pouze zkrácený bílý plášť bez rukávů. Jednou se mi taky stalo, že jsem byl nepozorný a mandl mne za plášť zachytil. Začal jsem ječet a vší silou jsem plášť roztrhal. Stačila chvilka a zřejmě by se se mnou stalo to, co ve filmu. Na to přišel ředitel a veřejně mne pokáral. Mandl se nachází na Slunečném pobřeží a žehlí prádlo pro všechny hotely na pobřeží, tak si to asi umíte představit. Podotýkám, že jsme nevěděli kam jedeme a co tam budeme dělat. Byl to výměnný pobyt studentů z VŠ a vše jsme se dozvěděli až na místě. Byl to můj největší horror v životě. A to už nemluvím o tom, že když jste na pokoji rozsvítili světlo, příběhlo najednou i 20 švábů..... brrrrr ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Je to niekde medzi vážnou, až gotickou atmosférou a na druhej strane totálnou anarchiou. Nervný policajt, fungujúci na práškoch, naozaj slizký Englund a jeho manické, energické herectvo a občas perfektné praktické gore efekty. Tie praveké počítačové na konci, to už je iná kapitola, ale je to takým nostalgickým spôsobom milo naivné a našťastie toho nie je veľa. Kingova poviedka je pekne rozvinutá, záver ma vcelku prekvapil. Hooper režíruje s chuťou a energiou. Nielen nostalgická VHS spomienka ale stále dobrý 90s kulťáčik. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem vídal ve videopůjčovně dost často, ale nikdy sem si ho nepůjčil, jelikož na zadní straně obalu byla krvavá scéna která mně vždy odradila od filmu. Neděsila mně, spíš znechucovala a teď po dokoukání filmu musím uznat, že i právem. Nicméně film, jako takový je......zajímavý, nedá se říct že by vyloženě špatný, ale Ted Levine který má být asi hlavní postavou filmu, je jako detektiv dost špatný. Nejenže jeho práci, za něho odvádí ti ostatní, fotograf a zeť, ale jeho postava působí dost chaoticky a nebezpečně, ke konci se pokusí i přejet pošťáka. A celé se to dost zvláštně a netypicky odvíjí, né takovým tím klasickým detektivní stylem, kde se i buduje atmosféra. Také je škoda, že filmu neni něco víc o historii města, lidí co v něm žijí a dohodě s tím, co žije v mandlu, v tomhle směru to mohli tvůrci víc rozvinout, než to že Ted Levin běhá po městě a působí jako šílenec. Nicméně, mně to i docela bavilo, krvavý to tedy je pořádně, posledních dvacet minut je to solidně napínavé a Robert Englund podává vynikající výkon. Co bych ještě měl zmínit, je samotná továrna a onen démonický mandl uprostřed, celé to místo působí děsivě a je z toho cítit pekelné tajemno. A i když to má zajímavý konec, musím bohužel dát tři, byť sou takové ty silnější tři. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Solídne béčko, ktoré vás zo začiatku motivuje dobrým gore, no nezaostáva ani v atmosfére, vďaka dobrému hudobnému doprovodu. Film ku koncu nadobúda úplne iný zmysel ako ste si mysleli a končí skvelým gorefestom. Hooper vedel ako niečo dobre natočiť, bohužiaľ stopáž je dosť prepísknutá a herci mi nejako nesadli... 60%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Většinu filmu režíroval Tobe Hooper, v závěru však projekt opustil a jeho práci dokonči Anant Singh. (facojurka)
  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)

Reklama

Reklama