Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Poltergeist funguje hlavne ako film, ktorý skvele vystihuje atmosféru 80tych rokov a spôsob točenia ako hororov, tak rodinných napínavých filmov. Nie je to masaker ako Hellraiser, nie je tak zameraný na teen publikum ako Nočná mora z Elm street, nie je to klasická vyvražďovačka ako Halloween, je to niečo ako Krotitelia duchov bez humoru v jednom dome. Pozrite si tieto filmy a budete mať predstavu, ako vyzeral žáner v predposlednej dekáde minulého storočia. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem se k tomuto "hororu" nedostal jako dítě - to by se to hezky bálo a uvozovky by nebyly namístě. V mém současném věku (a dnešní době) mi však Poltergeist připadá spíše jako hororový film pro celou rodinu ve stylu The Peanut butter solution. Přesto se i po letech jedná o docela dobrou podívanou. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) POLTERGEIST, další slavný horor z 80. let. Rozhodně staršími dílky neopovrhuji, dokážu ocenit mnoho starších filmových záležitostí, ale ne každý takový film mi sedne. Jako horor to až tak věrohodně nepůsobí. Nepřijde mi to moc strašidelné, i když se sem tam nějaká ta hororová scéna objeví. Navíc je to stopáží moc dlouhý, takže třeba když už si divák řekne, že je konec, tak poté následuje ještě jedno finále, které mi přijde už zbytečné – ale nemůžu mu nic technického vytknout, natočeno je to solidně. Stejně jako většina scén. K tomu ta obstojná atmosféra a výborná hudba od Jerryho Goldsmithe – hororový prvky ta atmosféra s hudbou moc nevylaďuje, ale tyto aspekty se filmu vydařily. Postavy jsou na tom tak na půl, někteří mě vůbec nebavily, někteří ok. Nicméně, ve výsledku nejsem nijak pohoršen, svým způsobem mě to bavilo, ale až taková klasika to určitě nemůže být. Prostě mírně nadprůměrný a neškodný počin, který se dá vidět. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Duchařský čajíček, jaký můžete celkem bez výčitek pustit i malému dítěti a snad až na jednu scénu by to na něj nemělo mít výraznější negativní dopady… Přijde mi docela vtipný uvědomit si, jak Hooper ani ne 10 let po ultra děsivém Texaském masakru přišel s něčím takovýmhle, tedy ’rodinným’ hororem vyloženě bez koulí. V současnosti už to nemá šanci postrašit, když je ten (nový!) dům pořád plný lidí a dochází výhradně jen k prostému hýbání věcí a světélkování, (OK, klaun, megalebka a nebožtíci budiž výjimkou). Zastaralé efekty, tak to je další věc, plus celková hloupost… Dobře ale, zase ne že by to byla nějaká katastrofa. Oceňuji absenci takového toho osmdesátkového teen balastu a ne, není to přímo špatný horor. Chcete-li se dneska postrašit a má to být haunted house, koukněte třeba na PARANORMAL ACTIVITY nebo HOUSE OF THE DEVIL, a tohle si nechte až budete jednou chtít postrašit svoje zlobivý fakany. Snad je to zabaví lépe než mě. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Sakra, asi jsem v úvodních titulcích přehlédl jména Duchovny a Anderson... Slušný horor s výbornými scénami, výbornými herci a s megalomním finále. Nejděsivějšími momenty jsou dětský křik a závěrečné povstání obyvatelů zastavěného hřbitova. Spousta momentů by nikdy nebyla komplexních bez hudby Jerryho Goldsmithe. Kdyby byl film nahuštěn do devadesáti minut, čímž by se zbavil nudnějších řečnických pasáží, mohl být ještě lepší. A jaké že z něj plyne ponaučení?? Dohlížet na ratolesti 24 hodin denně, zjistit si původní využití svého pozemku a hlavně vypínat na noc bednu, popř. nezplodit tolik citlivé a zvídavé dítě... 10,5 miliónů dolarů(rozpočet)/76,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (66)

  • Ve scéně, kdy odjíždí syn v taxíku, přiskočí k němu na zadní sedadlo pes. Syn poté vykoukne a loučí se s rodiči, pes však vykoukne z předního sedadla. (Shaleman)
  • Ve scéně, kdy klaun chytne Robbieho (Oliver Robins) rukou, můžeme hned v další scéně vidět, že Robbieho žádná ruka nedrží, ale následně mu ta samá ruka obmotá krk.
    (Chuckymaster)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama