Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (422)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film má špičkovou technickou stránku (tam je nejvíce vidět práce Spielberga) a nominace za vizuální a střih zvukových efektů je myslím naprosto zasloužená. Konec je doslova smršť režijních nápadů, různých vizuálních vychytávek a po celou dobu filmu můžeme pozorovat mistrně udělané scény se světly. Možná kdyby měl rychlejší tempo, na hodnocení bych přitlačil. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Texas Chainsaw Massacre a E.T. se sešli, aby vytvořili "něco mezi tím". Vznikl asi nejvíce pozitivistický horror všech dob. Je skvělé, že někdo dokázal natočit takový veskrze milý, příjemný a vtipný snímek, který zároveň (pozor!) od začátku do konce zůstává naprosto regulérním horrorem, se vším všudy. Zmáknout něco takového, to je podle mě ukázka pravého mistrovství. A pánové Hooper a Spielberg se tady skutečně rozšoupli. Kromě toho, že je to výtečný horror, je to i film, který dokáže vyvolat v divákovi velmi příjemné pocity. Včetně strachu, samozřejmě: V momentě, kdy malá Carol Ann pronese to své nezapomenutelné "They're here", zamrazí snad každého. Vše výše zmíněné dělá Poltergeista vyjímečným dílem. A zřejmě to i vysvětluje, proč patřil tenhle film v 80.letech k vůbec nejůspěšnějším. PS: Ještě jednou věcí je Poltergeist vyjímečný. Ovšem prozradit to, by byl megaspoiler. :-) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10,7miliónaTržby USA $76,606,280Tržby Celosvetovo $123,606,280Horrorová Klasika dosahujúca takmer pompézne rozmery slávnejšieho Vymítača diabla! Po dlhých rokoch som sa k tomuto filmu vrátil a jasal som nadšením ako perfektne dokázali tvorcovia na tú dobu tento horror zvládnuť. Rovnako ako príbehová stránka je aj technická ozdobou filmu, taktiež niektoré momentky sú až nepekne stiesňujúce a vytvárajú siný efekt strachu. Samozrejme že nechýba tu aj trochu naivity ale našťastie je to v znesiteľných medziach, lebo neznáme herecké obsadenie tu podáva nadštandartne výkony. /95%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konecne videl tenhle klasickej horor a cekal jsem teda vic. Ale porad to neni takove zklamani jako v pripade Exorcisty. Problem je, ze film je zbytecne dlouhej a ke konci uz protahovanej, sice zaverecny sceny patri k tem lepsim, ale s klidem bych to utnul po navratu ditete. Aspon ze ruznejch strasidelnejch scen tu je dost a misty vcelku krvavejch, ale bohuzel jsem se u nich nebal a misty mi to spis prislo jak rodinnej film. Ale pod 4* jit nemuzu, precejen nekolik scen bylo docela pusobivejch a jako celek se mi to docela libilo. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

No tady ale vskutku chybí žánr komedie (hlavně mutující chlapeček - soused v českém dabingu :-). Některý scény ale hodně strašidelný (před zrcadlem), další zase hodně trapný (hroby). Na vcelku malý město měli tři velký hřbitovy, zajímavý... zaujal (a náležitě vyděsil) mě osud Heather O'Rourke... HUDBA: Jerry Goldsmith - správně skřípavá. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (67)

  • Ve scéně, kde Diane (JoBeth Williams) plave přes bazén kostí a lebek, to nebyly rekvizity, ale skutečná mrtvá těla. (Trajektt)
  • Původní název scénáře zněl „It’s Night Time“, tedy „Je čas noci“. (kriplozoik)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama