Reklama

Reklama

Welcome to the Discworld

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy
Velká Británie, 1996, 8 min

Předloha:

Terry Pratchett (kniha)

Hrají:

Christopher Lee

Obsahy(1)

Těžké melodično v originálu Soul music je knihou anglického spisovatele Terryho Pratchetta. Ta se stala předlohou pro tento krátký animovaný film, fungující taktéž jako pilotní díl minisérie Soul music. Divákovi neznalému celého Pratchettova universa jménem Zeměplocha pomůže zorientovat se a pochopit jeho složitost. Seznámíte se s velkou A'tuin, obrovskou vesmírnou želvou, nesoucí na svém krunýři čtyři slony, podpírající svými hřbety Zeměplochu. A hlavně s postavou tohoto příběhu se Smrtěm, kostnatým mužem v kápi (namluven Christopherem Lee), kterého obyvatelé Zeměplochy vidí pokaždé, když se chystají k odchodu na věčnost. Jeho nadřízení si myslí, že již neodvádí tak dobrou práci jako dřív a tak dostal vyhazov. (spikey1)

(více)

Recenze (5)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tohle je průměrně slabé, dokonce i jako malý předkrm animovaného, seriálového Těžkého melodička, které je samo o sobě sice dobré, ale rozhodně nepatří mezi klenoty v převodu Zeměplochy z knih do nějakého jiného formátu (zdravíme do divadla V dlouhé). Animace je tu jednoduchá, byť ucházející, až na nechutně trapně špatné 3D s želvo-sloním úvodem, pak se vlastně odehraje jen jeden, čtenářům důvěrně známý, trialog o tom, že vlastní osobnost a odlišnost je na draka (přičemž to postrádá smysl, když každá ze zúčastněných postav jinak vypadá a mluví, což dělá z celého rozhovoru a jeho smyslu příkladný nesmysl), načež následuje Smrťům odjezd z jeho panství. The end, zazvonil zvonec..... Odpočívej v pokoji, Terry. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Welcome to Discworld je něco mezi trailerem a pilotem seriálu Soul Music. V osmi minutách je nám představena A'tuin, sloni a Smrťova říše a Smrť dostane padáka. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Až příliš dětská a naivní animace, v kombinaci s podprůmerným 3D úvodem sráží dojem z příjemného kraťasu. ()

Reklama

Reklama