Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že se mi bude tohle pokračování TCM až tak líbít. Chápu, že od originálu se tenhle druhý díl svým pojetím hodně liší, ale mně to na rozdíl od některých až tak nevadilo. Leatherface je tady sice vyobrazenej jako jeblej permoník, ale zas má namakaný sparing partnery, a já už vím, kde se Rob Zombie inspiroval pro svůj geniální Dům. Celkově jde o úlet s lookem béčka, který si však svoji dávku pohoršitelnosti drží velmi slušně. Spokojenost. 80% ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tak to je sousto. Šílená rodinka je zpět, tentokrát to ale už není horor, spíše komedie, tolik kostí co tady jsem viděl myslím že naposledy v Armádě temnot a to byl aspoň černý humor, ale tohle? Jednu hvězdičku dávám za Dennise Hoppera a jeho šílený výkon, který mě už po chvíli začal nudit a za tam toho borce s tou kovovou destičkou v hlavě - ten se mi strašně líbil. Co ale filmu značně podráží nohy jsou již tady mnohokrát zmiňované kulisy kostí, které měli ukázat jak to u nich doma vypadá. Ale svou neustálou přítomností (což je skoro v každém záběru v druhé polovině filmu) začínají lézt na nervy. Dost špatné. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

The Texas Chainsaw Massacre 2 - The Horror Show. A vedľa kolónky horor prosím zapísať komédia. Tobe Hooper sa rozhodol, že dvojka TCM už nebude čistokrvný horor ale hororová komédia. Ako vidím kopu ľudí to sklamalo, ja som sa bavil. Dennis Hopper vyzbrojený troma motorovkami si ide vyrovnať účty so šialenou rodinou Sawyerových. A ja že kde si takí klasici ako Raimi a Coscarelli brali inšpiráciu? No predsa od Hoopera. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce přichází skvělá dvojka která o moc nezaostává za svým předchůdcem. 14 let po té co šílená rodina kanibalů vyvraždila skupinku mladých lidí přichází zástupce šerifa. Strýc dvou obětí. Aby se pomstil za svého synovce a neteř. Rozjíždí se tak kolotoč hrůzy a krve ze kterého může vzejít pouze jeden vítěz. Motorovka bude mít opět hody a Leatherface si hledá svůj nový obličej. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(director´s cut) Oproti syrové psycho jedničce se režisér z nějakého důvodu rozhodl divákům naservírovat hororovou komedii, která funguje jako kdyby Malý televizní kabaret běžel souběžně s živým streamem z jatek - fakt není dobrý nápad míchat utrpení a (tradičně kvalitní) brutální efekty Toma Saviniho s debilním pitvořením. Kromě zmíněných efektů je třeba pochválit i design doupěte, kde se projevil štědrý rozpočet a občas se podaří přes ty pokusy o komedii béčkově epický kousek ala souboj motorových pil. Inteligence postav je řádně osmdesátkově mimo, někdo cestou do podzemí stále podřezává trámy tak, aby na něj zřejmě všechno spadlo dřív, než dorazí do cíle, další hlasitě ječí tak, aby náhodou nikdo nezapochyboval, kam ho má pronásledovat a jako šlehačka absurdního humoru na dortě je v tomto úděsném trashovém pekle účast seriózně hrajícího Dennise Hoppera. Uff. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)

Reklama

Reklama