Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Stará old school uchylná zábava ve stylu Tromy. Mistr Tobe Hooper rozhodně nešetří krví a rozbitých hlav. Celá Leatherfaceho family je dement vedle dementa. V čele s vážně hodně starým dědečkem si plní spižírnu masíkem na zimu. Denis Hopper, kterému zabili bratra a unesli sestru se vydává celé tohle peklo ukončit...sám je ale taky veliký debil, tudíž je o zábavu postaráno. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl TCHM by se dal jednoduše charakterizovat jako obskurní. Je totiž na hony vzdálený svému předchůdci, který byl ukázkovou prací čiré a surové hrůzy ve své ryzí podstatě, kdy uměl sedmdesátkový horor nastolit takovou autentickou atmosféru a vizuální podmínky, s jakými se později můžeme setkat jen sotva. Proto mi jakožto fanouškovi žánru, tématu i režiséra uniká smysl směru, jakým se to zvrhává v následujících dvou dílech s jakýmsi ustálením až u čtverky (a i tam je celkem hodně humoru) a v podobě remaku, který který sic moderním způsobem, ale s věškerou úctou vzdává hold původní jedničce. TCHM 2 je pak opravdovým teatrálním pokusem navázat na díl předchozí, ale všechny atributy, které si fanoušci oblíbili jsou tu pošlapány v podstatě vlastním tvůrcem. Myslím, že z toho nemůže být nadšenej žádnej hororovej fanda, možná tak milovníci trashe. Tohle zkrátka není tématika pro komediální prvky, takže jediným světlým bodem celého filmu jsou nohy tehdy ještě mladé Caroline Williams :D. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestli jednička byla (a navždy bude) hororové zlato, tohle je odpadní směsice exkrementů tchořů s žaludečními problémy. Dovést původně nejděsivějšího představitelného záporáka k tomu, aby naháněl záchvaty smíchu, to chce opravdu nepopsatelnou dávku tvůrčí imbecility, kterou se Tobe Hooper po svém prvotním úspěchu bohužel nakazil. Chápu, že se záměrně hraje na odlehčenější notu, ale takhle skrz na skrz špatný a absolutně nesoudržný trash se vážně jen tak nevidí - Dennis Hopper asi v půlce osmdesátých let potřeboval peníze na fet fakticky naléhavě, že se tomuhle skvostu upsal. Jediné malé klady vidím v ucházející hudbě, maskách (obzvlášť dědeček je fakt top) a uječené ženštině, která v mini nevypadá zle a má na svědomí nejlepší scénu filmu - lačné přejíždění motorovkou po odhaleném stehně. 20% ()

movie 

všechny recenze uživatele

I s úctou k nedávno zesnulému Hooperovi musím napsat, že to byl skutečně muž dvou max. tří filmů. Pokračování jeho žánrové klasiky je svým způsobem absolutním protipólem k původnímu dílu: místo ztísňujícího avatngardního horroru servíruje hysterickou slasher satiru, bohužel nezná míru a tak tam kde by stačilo max. 75 min nám nakladá stominutou šílenou jízdu u které jsem se místy nemohl samou nudou ani soustředit. Dennis Hopper v čiré zoufalosti nepředvádí nic ani zdaleka zajímavého a Caroline Williams má super šortky, ale většinu filmu tak nepřiměřeně vříská, že jsem zhruba každé dvě minuty mačkal tlačítko mute. Hrecky to obecně působí tak, jakoby Hooper přišel na plac a všem řekl: zahrajte to co nejvíc ujetě umíte a pořádně se odvažte. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(director´s cut) Oproti syrové psycho jedničce se režisér z nějakého důvodu rozhodl divákům naservírovat hororovou komedii, která funguje jako kdyby Malý televizní kabaret běžel souběžně s živým streamem z jatek - fakt není dobrý nápad míchat utrpení a (tradičně kvalitní) brutální efekty Toma Saviniho s debilním pitvořením. Kromě zmíněných efektů je třeba pochválit i design doupěte, kde se projevil štědrý rozpočet a občas se podaří přes ty pokusy o komedii béčkově epický kousek ala souboj motorových pil. Inteligence postav je řádně osmdesátkově mimo, někdo cestou do podzemí stále podřezává trámy tak, aby na něj zřejmě všechno spadlo dřív, než dorazí do cíle, další hlasitě ječí tak, aby náhodou nikdo nezapochyboval, kam ho má pronásledovat a jako šlehačka absurdního humoru na dortě je v tomto úděsném trashovém pekle účast seriózně hrajícího Dennise Hoppera. Uff. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno