Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Závidím lidem, kteří si Texaský masakr motorovou pilou 2 dokázali užít. Já se snažil a rozhodně jsem od filmu neměl žádná velká očekávání - dopředu jsem věděl, že pokračování si jde svou vlastní cestou hororové komedie a s prvním Texaským masakrem téměř nic společného nemá. Nicméně i jako samostatný úkrok jiným směrem mě to absolutně minulo, nebavilo a ke konci už otravovalo. Nepříčetný Dennis Hopper mávající kolem sebe motorovou pilou je sice silné lákadlo (na něj jsem se těšil nejvíc), bohužel tím ospravedlnění přítomnosti jeho postavy ve filmu končí a moc překvapivého toho ke konci nepředvede. Zbytek už snad ani nemá smysl zmiňovat - poslední minuty snímku v lepším případě kopírují první díl, v horším případě se snaží o podivný parodický humor, nad kterým jsem jen kroutil hlavou - to vše v kýčovitých kulisách, které dovolil vyšší rozpočet fušerského studia Cannon Films. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naléhavost a realističnost původního Texaského masakru je tatam, napětí vystřídal naprosto bezhraniční úlet lemováný prvoplánovou brutalitou pro silnější povahy, ve kterém si to magoroidní Dennis Hopper po vzoru světelných mečů rozdává s masovým vrahem Leatherfacem. Ten, jak známo na základě událostí, které se odehrály roku 1973, pozabíjel třiatřicet lidí, přičemž největším pomocníkem mu byla právě jeho milovaná pila. Bez znalosti míry se tak vrací tvůrce jedničky, vtipnou kaši hodně konzumující Tobe Hooper, aby se z děsivého týpka stal legrační uřvaný kašpárek s motorovou pilou, co uvízl v pavučině lásky k rádiové moderátorce Stretch (úchvatná scéna s pilou na nahých stehnech) s ječákem na vysoké úrovni. Po slušném úvodu se však dostáváme do bezútěšného prostředí domova celé rodinky, kde se dočkáme ponurých interiérů a podivných karikatur. Velmi brzy to celé začne nudit, každopádně si myslím, že minimálně při scéně, kdy po nucené „prohlídce rádiového studia“ vylétne Leatherface z komory na desky, se musel leknout každý. Krví se ve filmu opravdu nešetří, nicméně gore scény jsou tak nenápadité, že paradoxně nakonec víc nudí, než znechucují. 50%. ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Inspirace pro Zombieho ano včetně bláznivého Moseleyho, který zde připomíná Pennywise z IT. Slátanina, která se postupem děje paradoxně zlepšuje a podzemní tunel hrůzy připomíná levné strašidelné domy z dětských lunaparků. Přítomnost Hoppera s pilami namísto koltů nechápu. Zajímavý komentář JFL a Slasher - za mě je však zdejší hodnocení pod 50 % zasloužené. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po skvelej jednotke tu máme pokračovanie, ktoré režíroval Hooper, ale pojal to trochu komediálne až sparodovane, pretože niektoré scénky sú srandovné, alebo menej vtipné. Leatherface tu poskakuje ako blázon, zamiloval sa do mladej dievčini, ktorá robí v rozhlasovej stanici. Máme tu komplet rodinku, dedka ktorý nevládze poriadne zdvihnúť kladivo, nejakého obchodníka a otca celej rodiny a šialeného paka, ktorý má na hlave nasadené železo a furt si ho škrabká. O atmosfére tu není ani reč, a tak nám ostáva ta otrepaná komédia, ktorá vás miestami prestane baviť, ale niečo zachraňuje Dennis Hopper, ktorý bude bojovať proti Leatherfeacovi s pílou 40 percent. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu je viděn znatelný pokles. Místo brutality a hutné atmosféry jsme se posunuli do tanečních kreací a různých blbinek co Hoopera zrovna napadlo. Komediální stránka tomuhle filmu znatelně škodí, i když ne že by to byl díl, který by poslal sérii do odpadových vod, jako oddychovka funguje docela dobře, akorát je to úplně jinak pojatý film. 50% ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Novinář John Bloom si zahrál ve filmu návštěvníka kina. Je uvedený v titulcích, ale veškeré jeho scény byly vystřiženy. (Chatterer)
  • Severoamerické tržby byly 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama