Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až teda na zaslouženě odříznutou hlavu jednoho namachrovanýho frajírka, se to rozjíždí poměrně pozvolna. Ve srovnání s jedničkou film samozřejmě neobstojí, chybí tu taková ta stísňující atmosféra, kterou se tu Hooper sice snaží vybudovat, ale prostě se mu to nedaří. Film většinou působí více či méně sebeparodicky - Denis Hopper ověšenej motorovkama a vypouštějící stupidní hlášky je fakt směšnej a vůbec asi nejhorší část filmů (vyjma teda souboje na motorové pily), zamilovanej Leaetherface (i když lehce erotická scéna s motorovou pilou stála za to), hláškující kanibalský kuchař s rozřezanou prdelí. Ale i přesto se najdou i "silné scény" - stahování z kůže, opět 134-letý děda v akci...... První půlka filmu docela slabá, druhá půlka starej dobrej masakrovskej nářez (i když teď pojatej odlišně než v jedničce, není to takovej nápor na nervy). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper se po 12 letech vrátil ke svému debutu, aby dovyprávěl příběh kanibalské rodinky holdující lidskému masu. Jenže... veškerá syrovost se vypařila a nastoupila maškaráda a lá 80. léta. Což znamená více brutality, krve (všichni víme, že v jedničce krev chyběla a přesto působila drsně), popová hudba a skoro jedovatá sebeparodie. Ani Leatherface totiž nepřipomíná toho vyšinutého řezníka, spíše úchyláckého šaška, který před řezáním obětí dává přednost podivným tanečním kreacím se svou motorovou kamarádkou... Tohle není znásilnění původní Hooperovy předlohy, tohle je osobitá vize cílevědomého maniaka, jenž se svým dílem naložil tak, jak mu to jeho chorobná mysl dovolila. Bohužel se nikdy nevyhne srovnáním s kultovní jedničkou, a díky tomu vždycky pohoří jako toaletní papír. Osobně se domnívám, že házet na něj špínu je chyba, protože film z celkového hlediska (samozřejmě nehledě na to, že se jedná o pokračování) nepostrádá nic z toho, co od hororu očekávám. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již úvodní sekvence dává naprosto zřetelně na vědomí, že se druhý díl neponese v rytmu toho prvního, nýbrž uvidíme film, který je sám pro sebe vlastním vesmírem a zdaleka nesedne každému. Soudě dle zdejšího hodnocení lze dokonce tvrdit, že tohle nebyla krevní skupina takřka nikoho. Bylo to skutečně debilní v tolika směrech, že dojem zdaleka nezachránilo několik úsměvných scén s psychopatickým šerifem. Dojem z filmu mi taktéž kazila svým nemastným výkonem Caroline Williams ve velmi debilně napsané roli. Údajně "kultovní" scénku ze spíže považuji za jednu z nejdebilnějších, a to co zde udělali z Leatherface je vyloženě smutné. [15 %] ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keby som sa na to aj pozeral ako na nejakú paródiu, je to príliš nudné, aby som sa priklonil k dvom hviezdam. Tých pár fórikov a jedna dobrá ľakačka je však príliš v úzadí na úkor trápneho behania, vrieskania, kecania a žiadneho zabíjania. Ešte aj Zombieho vykrádačka tejto "klasiky" DOM 1000 MŔTVOL bola o trochu lepšia. A nie je tu ani jeden záber na vypleštené očné buľvy... ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Texaského masakru. Tento díl už je víc spíš černá komedie než čistý horor. Opět se nám tady vrátil Jim Siedow z prvního dílu, v roli magorskýho kuchaře z rodinky kanibalů. Leatherface je tady spíš komickou postavou, ovšem nejlepší z magorů tady je herec Bill Moseley v roli Chop-Topa - Ten předvedl fakt skvělý výkon - Vyšinutej hippie magor :D Nejvíc co mě tady tak sralo byl herecký výkon Caroline Williams v roli Stretch. To jak furt histericky řvala když měla strach z magorský rodinky, tak mi lezla na nervy, strašný jak moc trapně přehrávala. Dennis Hopper v roli poručíka Leftyho byl docela dobrej i když mě moc v té roli nesedl. Neřekl bych vůbec že tenhle díl natočil stejný režisér Tobe Hooper - Nemá to už vůbec tu atmosféru jako první díl, ale přesto mě to hodně bavilo, gore efekty jsou tady dobrý a hudba taky nebyla špatná. Miluju tyhle starý béčka. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)
  • Film byl zakázán v Německu a Singapuru. (Chatterer)
  • Novinář John Bloom si zahrál ve filmu návštěvníka kina. Je uvedený v titulcích, ale veškeré jeho scény byly vystřiženy. (Chatterer)

Reklama

Reklama