Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Paltrow nikdy nebola herečka pre hlavné role. Kde mňa bavila? Sedm a Talentovaný pan Ripley. Letuška 1. třídy je hovno, ktoré niekto posypal třpytkami (Mark Ruffalo, Christina Applegate, Mike Myers,...). Z veľkej diaľky bude vyzerať lákavo. Čím dlhšie a bližšie však objekt budete skúmať, tým viac sa budete podobať špatnej pornoherečke (silný dáviaci reflex). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokáže vás niečo vydesiť?“ – „Myslíte to vaše škuľavé oko?“ Mike Myers je originálny talentovaný komik a nepochybujem o tom, že v civile inteligentný, zakríknutý, sčítaný a sympatický človek. Bohužiaľ, vo filmoch hrá len o čosi častejšie, ako Chris Tucker (ktorý v rokoch 1998 - 2007 hral v troch filmoch, všetko KRIŽOVATKÁCH SMRTI). Myers, známy brutálnou sériou o Austinovi Powersovi, však v roku 2003 neodolal a upísal sa komédii LETUŠKA 1. TRIEDY. Nanešťastie, ak je na vašej snímke najlepší chlapík, mihnúci sa v desaťminútovej roličke, je zle. Gwyneth Paltrowová má svetlé chvíľky len občas (ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE, DOKONALÁ VRAŽDA) a tento film medzi ne nepatrí. Scenár nepobaví, dialógy nie sú také vtipné, ako byť mohli, réžia mohla byť horšia ale aj lepšia a takto je to s celým filmom – lepší podpriemer alebo slabý priemer. Ani obsadenie ďalších „vedľajších“ postavičiek nepomáha (Bergenová, Lowe, Ruffalo). ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tenhle film hodnotím třemi hvězdami ne kvůli jeho kvalitě, ale dvěma věcem. Tou první je postava Mika Myerse, obviously. Ta druhá? No ona to možná ani není věc, ale pocit, že scénárista si z nás prostě dělá prdel. Respektive ze snu stát se letuškou první třídy, protože způsob, jakým je celá věc podaná, prostě nedává možnost brát to vážně. A aby se film vůbec do kin dostal, tak je to učesáno do jednoduchého romantického příběhu, kterých jsme viděli stovky a ještě stovky uvidíme. Těžko soudit, zda-li to byl záměr, já se ovšem bavil nad myšlenkou, že by někdo napsal scénář schválně naivní a povrchní. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Neznáme to odněkud? Pravou blondýnku opustí přítel, ona se natruc provdá za kariéru, objeví se nový chlap, starší moudrá mentorka, (ne)přítelkyně a neodmyslitelná volba mezi hodnotami. Gwyneth ale bohužel nemá diblíkovskou roztomilost Reese, její postavě schází nadhled i sebeironie, a divák má brzy neodolatelnou touhu poslat ji na střemhlavý let po trase nouzový východ-oceán. Letuška 1. třídy by mohla udělat kariéru jen jako motivační video pro štamgasty pracovního úřadu, protože než poslouchat donekonečna hecující kecy typu „můžeš mít všechno, co chceš, můžeš být vším, čím chceš“ na sto a jeden způsob, to jde člověk radši makat. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Mě docela zarazilo, jak nízké má tento film hodnocení. Já do něj někdy před rokem šla, že se bude jednat o nějakou vyloženou ptákovinu vhodnou k žehlení. Podle mě dokonce z průměru vybočuje, protože si to celkem pamatuji i po roce. Mě to připadalo jako docela zajímavě pojatá skoroparodie a zároveň nakouknutí do letištního zákulisí Každopádně lehce vybočující z řady. Solidní tři* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Na konci titulkov sa nachádza pár vystrihnutých záberov. (Mihail123)
  • Když Donna Jensen (Gwyneth Paltrow) přebírá opravné výsledky od Mike Myerse, v jednom ze záběrů si vezme složku ze stolu, v následujícím je však složka opět na stole a v dalším ji už má zase v ruce. (pemap)

Reklama

Reklama