Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Decker (Dolph Lundgren) své ideály dávno ztratil a svůj poslední den na bojišti státního školství tráví dozorem nad těmi největšími výtržníky, kteří za trest zůstali po škole. Školní budova se má ale brzy stát bojištěm skutečným. Dobře organizovaná skupina zabijáků vyzbrojená zbraněmi a výbušninami vtrhne do školy v domnění, že je prázdná, a hodlá si v ní udělat základnu pro svou pečlivě naplánovanou loupež. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvydařenějších komedií, které jsem kdy viděla. Učitel dějepisu, který je náhodou bývalý člen speciální jednotky, bojuje holýma rukama a plastovým štítem proti automatickým zbraním v rukou čtyř zloduchů, kteří přepadnou střední školu. Učitel však také není sám, má k ruce jednu těhotnou dívku, jednoho vozíčkáře, jednu dívku pod vlivem drog a tři poškoláky. Zloduchové jsou z poloviny Maďaři, kteří s perfektním ruským přízvukem hážou jednou hlášku za druhou. Pan učitel má drobnou slabinu, sice se umí sám opravit, když se náhodnou jedné kulce z tisíce podaří jej zasáhnout, ale s mozkem a jeho funkcemi na tom není nejlépe. A tak připoutá zrádného policistu jeho vlastními pouty. No koho by napadlo, že by policista mohl mít od pout klíče? Bojovně naladěného učitele dějepisu tedy rozhodně nikoliv. Lumpové jsou na vše připraveni, takže krom zbraní jsou schopni tasit i dopravní prostředky. Jeden z Maďarů s ruským přízvukem ve vypjaté chvíli vyjme zřejmě z náprsní kapsy trička motocykl a začne na něm pronásledovat vozíčkáře po školních chodbách. Ten však nelení a přeřadí na svém vozíku značky Ferrari na vyšší rychlostní stupeň a darebovi unikne. Nu a pak začne odpočet bomby, což je naprosto nejvymazlenější scéna z celého snímku. Člověk se jen zaposlouchá do skvostně vybalancovaných dialogů a může se umlátit smíchy. Jenže pak dojde k nadstandardně vybroušené scéně s deaktivací bomby, která je předurčena k promítání na Festivalu blbého filmu. Pochopila jsem strategii učitele, začal cenit zuby, ovšem jaké to byly zuby! Tak velké zuby a v takovém množství by vystačily pro standardní výbavu tak desíti úst. No bodejť by se lump nezaleknul, něco takového musí vyděsit i nejodvážnějšího chlapa, který kvůli takovému hrůznému zážitku zajisté začne trpět nočním pomočováním. Film má jedinou chybu, že evidentně nebyl míněn jako parodie. Ale vzhledem k počtu logických lapsů se z něj nakonec výtečná parodie stala. ()

PenaPP odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč se Dolph Lundgren pořád pouští do natáčení tak děsných filmů. Možná by to měla být spíš komedie než akční drama. Ještě jsem neviděl, že by se někdo nebyl schopný při vystřílení celého zásobníku z automatu trefit do skupiny lidí ani jednou jedinou kulkou. Studenti kryjící se za balíky slámy v tělocvičně před kulkami mě také skvěle pobavili. Co se děje týče, také nic převratného, no a hlášky povětšinou spíš trapné než originální. Prostě ztráta času. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal na ten slíbenej masakr a furt nic. Nejhorší je, že v tomhle filmu se nikdy nikdo do nikoho netrefil. Přišlo mi to jako krátký pětiminutový video přehrávaný furt ve smyčce, studenti nebo Lundgren jdou po škole, narazí na záporáka ten je netrefí a tak utečou. A pořád a pořád dokola. Herci co hráli studenty to zahráli tak špatně, že jsem jim všem přál smrt. Dolph Lundgren už je přece jenom taky starší a velice mu scházelo charisma, přitom by stačilo dát mu do ruky brokovnici, ale holt nikdo a nic není dokonalý. No a konečně hlavní záporák...trapnej, ale stále aspoň zábavnej (zvlášť když střílí po Lundgrenovi a řve "Učitelskej!!!!") a nejlepší postava filmu je zlá holka s růžovejma vlasama, tý jsem fandil a fakt jí to slušelo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club 2 vo videobeckovom akcnom prevedeni. :) Do skoly vtrhne skupina pankačov, ktory planuju lupez, ale zabrani im v tom skupinka deti, ktore su po skole s malou pomocou svojho ucitela v podani Lundgrena. Namet je totalna blbost s mnozstvom logickych dier. Ale to je jedno pretoze to je neskutocna zabava. A tentokrat som presvedceny, ze ani tvorcovia to nemysleli vazne a tak aj vsetci herci väcsinou vtipne prehravaju. V prestrelkach sa vystriela bambilion nabojov, ale kedze postav je malo, tak az do zaveru nikto nic netrafi. Mna uplne dostala nahanacka studenta na elektrickom voziku, ktoreho nahana zaporak na motorke a samozrejme ju vyhra vozickar. Skoda, ze tu nema Lundgren nejaku bitku. Ale aj tak je vtipne ako mu ti zaporaci daju zabrat pocas celeho filmu. V inom filme by ich zlikvidoval behom par sekund. Skoro som mal pocit, ze sledujem film z parodickej serie Scary movie a jej dalsich nasledovnikov. Skoda, ze akcne sceny su dost fadne a nudne. A vdaka pouzitiu zbytocnych spomalovaciek su este nudnejsie. Ale s vysledkom som spokojny. Cakal som nudnu sracku a dostal som neskutocne zabavnu sracku, ktoru milovnikom trashu rozhodne odporucam. 3/10. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vybrat si k teroristickému útoku školu, kde učí Dolph Lundgren je stejnou chybou, jako chtít vykrást banku, ve které sedí za přepážkou Chuck Norris. Celé je to sice jedna velká blbost a nesmysl, ale nechtěná zábavnost mě nakonec donutila dát onu symbolickou jednu hvězdu. Nutno ještě dodat, že takhle dementní teroristy jsem už dlouho v žádném filmu neviděl. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Scenár bol napísaný už v roku 1993. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. júla do 12. augusta 2002 na strednej škole Sira Johna A. MacDonalda v meste Hamilton, Kanada. (m.a.t.o.)
  • Snímek byl nominován na cenu Directors Guild of Canada v kategorii nejlepší zvuk (Mark Beck, Jonas Kuhnemann a Wayne Swingle). (Terva)

Reklama

Reklama