Reklama

Reklama

Maudie

  • Irsko Maudie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maud (Sally Hawkins) je inteligentní žena se zářivýma očima, kterou od dětství trápí artritida a každý pohyb je pro ni utrpením. Protože ale touží po nezávislosti na své až příliš starostlivé rodině, odpoví na inzerát, ve kterém 40letý starý mládenec Everett (Ethan Hawke) hledá hospodyni. Přestože to Maud v kuchyni vůbec nejde a většinu času tráví malováním, postupem času si Everettovo srdce získá. Když oběma dojde, že je mezi lidmi o Maudiny obrázky a kresby zájem, je to právě Everett, kdo ji podporuje v další snaze. Díky svému úsilí a přátelství s Everettem se z Maud nakonec stane slavná umělkyně. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film stál pouze a jen na výkonu Sally Hawkins,hravě strčí do kapsy všechny nominované a i oceněné Oscarem herce! Její postava musela být pro ni velice náročná.Záběr její pokroucené postavičky ,jak jde sama po cestě, kolem vysoká tráva ve které se ztrácela její maličkost,shrbená ...ten mě opravdu zdrtil. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké a veskrze příjemné překvapení. Příběh Maud inspirovaný skutečnými událostmi, jejichž předobraz prostě nejde nezamilovat si. Nic jsem dopředu nevěděl a byl jsem mile překvapen. Takový ten feel-good film, který zahřeje. Obsazení naprosto v pořádku. Ačkoliv nemám Sally Hawkins vůbec rád, tak tady se naprosto skvěle hodila, přihrává jí mrzutý a věčně umručený Ethan Hawke. Za mě příjemná podívaná na příjemné naladění. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený životopisný snímek, který "táhnou" vpřed skvělé herecké výkony Ethana Hawka a Sally Hawkins. Celý film se nese v bezprostředním a hřejivě lidském stylu, což má za následek skvělou a emočně vyzrálou podívanou. Nebýt pár hluchých míst, snímek Maudie by si zcela jistě zasloužil plné ohodnocení. Skvělá práce! „It's always different. The whole of life. The whole of life already framed. Right there.“ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné, emotívne, dojemné... Ale na mňa to akosi až tak nefungovalo (a to som obrovská citlivka). Film mal kopu silných momentov, no zároveň aj dosť stagnácie deju. Akosi som mal pocit, že sa to točilo stále v tom istom kolotoči - Everettove cholerické výpady kombinované s Maudinou submisívnou toleranciou vyústili zakaždým do vzájomnej harmónie - a stále dokola a dokola. Áno, príbeh to bol pekný - o to krajší, že sa to skutočne stalo. Ale akosi som pri tom neprežíval to, čo pri filmoch s podobnou témou postihnutých hlavných hrdinov. Treba však podotknúť, že herecký výkon Sally Hawkins bol absolútne famózny! Napriek tomu nemôžem dať tomuto filmu s čistým svedomím viac ako 3*. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Povedlo se najít herečku, která to celé utáhla sama. Zpočátku obdivujete její sílu se sebrat, utéct v tom stavu z domova, vnutit se starému bručounovi do baráku. Pak přijde další pecka, kdy ona bručounovi převrátí život vzhůru nohama a je z toho láska jako trám. Se vším všudy. A to všechno prosím trvá dvě hodiny a nenudil jsem se ani chvíli a v závěru se úplně v klidu nechal dojmout jako malý kluk. Skvělý, řekl bych oskarový výkon Sally Hawkins, ovšem Ethan Hawke se taky neflákal. 85% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Slavný domov Maud (Sally Hawkins) a Everetta (Ethan Hawke) se nacházel severně od Marshalltown na dálnici číslo 1 v Novém Skotsku. Samotný dům byl přesunut do Art Gallery of Nova Scotia v Halifaxu a na jeho místě postavena ocelová replika. (schwita)
  • Kompletne zreštaurovaný dom Maud Lewis (Sally Hawkins) je stále vystavený v Halifaxe v galérii umenia Nova Scotia. Dom bol zachránený pred zničením skupinou zaujatých miestnych občanov. (Tomu.Ver)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2016 na Telluride Film Festival. (BMW12)

Reklama

Reklama