Reklama

Reklama

L'uomo dei cinque palloni

  • USA The Man with the Balloons

Továrník Mario (Marcello Mastroianni) vlastní továrnu na balonky. Je posedlý otázkou, do kdy může foukat do balonku, aby byl nafouknut tak, že už do něj nelze fouknout, ale zároveň aby nepraskl. Tato zdánlivá banální věc ho tak trápí, že zapudí svoji půvabnou snoubenku Giovannu (Catherine Spaak), která si dovoluje si nárokovat nějaký čas pro sebe. Neschopnost vyřešit tento problém bere jako svoji porážku a volí sebevraždu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zničujúcej závislosti, ale to by nebol Marco Ferreri, keby nevymyslel bizarnú záležitosť.  Vlastník továrne na balóniky je totiž posadnutý fúkať do balónika do tej miery kedy to už nejde  tesne pred prasknutím. Odľahčenosť je príznačná a žiaduca, manželské dialógy dotvárajú situácie, ale i tak nejde o žiadnu slávu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úvodných asi 30 minút je dosť nezáživných, no ako sa u Marcella začne prejavovať závislosť na balónoch, tak to začína byť zaujímavé. Vidíme, ako to zmení jeho vzťah so sympatickou Catherine Spaak a kam to až môže viesť. Výborný herecký prejav Mastroianniho. ()

Missi84 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o tom, jak se z naprosté banálnosti (foukání balónku) stává závislost, přímo posedlost, která Vás nakonec pohltí a zničí. Měla jsem štěstí a viděla jsem v nesetříhané verzi na filmovém festivalu v Uherském Hradišti. Mohu jen doporučit. ()

Reklama

Reklama