Reklama

Reklama

Pohřben s úsměvem

Obsahy(1)

Světově proslulý filmový režisér Don Tyler je obklopen stovkami kostýmů a atmosférou fantastického čínského Zakázaného města a zrovna neví, kam by bylo nejlepší umístit kameru. Znepokojuje ho jednání šéfa studia a od skleslosti mu pomáhá jedině zvláštní přátelství s kameramanem Yo Yo. Tyler ví, že to s ním nevypadá moc dobře a požádá svého přítele, aby mu vystrojil "veselý pohřeb", kde budou lidé šťastni jako na čínských obřadech za dávných dob. Když nakonec opravdu upadne do komatu, Yo Yo začne plnit Tylerovo poslední přání. Náklady na honosný pohřeb se ale úplně vymknou kontrole. Může je Yo Yo zaplatit díky reklamě na tuto unikátní událost, která se bude vysílat po celém světě? A to důležitější pro něj - podaří se mu přesvědčit Tylerovu milou asistentku Lucy, že není zrádce a že nechce jen pořádně vydělat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

vancho 

všechny recenze uživatele

Absurdná komédia o čínskom spôsobe kapitalizmu, ktorý je často nevkusnejší ako ten, ktorý poznáme u nás. Čínsky kameraman potrebuje financovať pohreb svojho amerického priateľa - režiséra - a robí to umiestňovaním produktov na tzv. veselom pohrebe. Je to nie zlá paródia, ale má aj viaceré slabšie miesta. Niekedy je málo smiešne, nehovoriac o tom, že vhľadom k téme chýba filmu filozofická hĺbka. Dal sa ale pozrieť do konca. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Když se kopie bude inzerovat a vyrábět ve velkém, stane se originálem. Možná to platí i pro celou dnešní Čínu. Rozhodně se tam okopíroval a hyperbolizoval západní vztah k penězům, majetku, reklamě, reprezentativnosti, slávě a známosti zcela podle konfuciánského pragmatismu. Tento průměrný film kromě svědectví o poměrech hodnot v dnešní Číně je zajímavý i tím, že dříve čínští herci hráli v západních filmech, dnes západní herci hrají v čínských filmech. Stejné je to i s jinými komoditami a zdroji - Číňané dnes nejen prodávají, ale i kupují. "Již nyní tvoří čínská poptávka po luxusním zboží asi 15% celosvětové poptávky". Nejlepší myšlenkou filmu je však veselý pohřeb. Je tu řečeno, že když v Číně umírá člověk po sedmdesátce, je to spíše důvod k radosti, že prožil dlouhý lidský život, než k smutku a truchlení. Napadlo mne, že jsme se odnaučili umírat. A nevím, jestli to je veselé nebo smutné. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Nevydarená a málo vtipná čierna komédia. Asi 70% filmu nieje dabovaná ale po čínsky, čo by nebola chyba keby sa české titulky neprekrývali s angilckými, čo bolo dosť tažko čitatelné. Námet snímku bol zaujímavý, no výsledok to už nepotvrdil. škoda že sa v takom slabom filme objavil skvelý Donald Sutherland. ()

fujarik 

všechny recenze uživatele

Čínské filmy mám rád, zejména pak dramata, ale tento snímek mě spíše zklamal než pobavil. Zpočátku velmi nudné, ale ani zábavnější konec to nezachrání... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Pekingu. (Cheeker)

Reklama

Reklama