Reklama

Reklama

Obsahy(1)

30. léta minulého století. Joe (Ewan McGregor) se nechá najmout jako dělník na loď driftující mezi Glasgowem a Edinburgem. Osudovým se mu stane setkání s manželkou svého zaměstnavatele, krásnou Ellou (Tilda Swinton). Brzy se začnou intimně scházet. Jednoho dne je ale v kanále nalezena mrtvola mladé ženy. Pachatel je policií zadržen, ale při vyšetřování vychází najevo, že Joe ví o mrtvé dívce víc, než by se mohlo zdát... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (63)

baaaja 

všechny recenze uživatele

Asi tak do poloviny filmu se nic pořádnýho neděje, pak se začne něco málo rozvíjet, ale to je tak slabý, že ani nemá cenu to tady rozpitvávat. V každý druhý scéně je sex a navíc ještě takový sex, který nemá ani trochu nějaký vášně nebo erotiky. Takže když to shrnu, tak je to film bez jiskry a nápadu, nudný a nedomyšlený... zbytečný timhle zatěžovat přehrávač, fakt... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Syrový, živočišný, sexem a nahotou nabitý film. Líbilo se mi zasazení příběhu do nižších společenských vrstev a atraktivního prostředí říční přepravy, líbila se mi ta pomalá, ponurá atmosféra, líbila se mi drobnokresba charakterové nedostatečnosti hlavního hrdiny, úžasně se mi líbila hudba a tělo Emily Mortimer. Nízkému hodnocení nicméně rozumím, na tohle musí mít člověk náladu a s tou mojí se to dnes potkalo. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Musím rozhodně souhlasit s KLEOPATROU, taky se mi ten film líbil. Ponurý, syrový. Chvílemi, až beznadějný a cynický. Ewan výbornej a Tilda, která sice moc půvabu nepobrala, ale o to je lepší herečka je též dokonala. Je to těžkej film a není pro každého. Kdo má rád mrazivé, syrové krimi, bude určitě spokojen ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Ještě je tu přes všechno čarovné budování atmosféry a vedení herců příliš cítit tezovitost scénáře, nerozpracovanost toho přerodu, ale už je znát, že by z Davida Mackenzieho mohl jednou být zatraceně dobrý režisér.  Což absolutně dokazuje dalšími díly, viz např. moje recenze na Perfect Sense nebo Hell or High Water. *~ ()

creeper 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení vypovídá mnohé o většině osazenstva ČSFD. Young Adam je niternou studií lidského egoismu, parazitismu i touze po rozkoši. Ve snímku jsou zpracována themata, pro jejichž uplnou absorbci a pochopení potřebuje divák jistou dávku životních zkušeností, vědomostí a empatie. Bez otálení bych film zařadil po bok děl jako je např. Bitter Moon (tzn film pro dospělého/vyspělého diváka). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • První film, na jehož natáčení Ewan McGregor nevzal svou rodinu. (viperblade)
  • Původně měly být všechny nahé scény s Ewanem McGregorem pro kina v USA vystřiženy, ale poté, co sám herec proti tomuto protestoval, scény ve filmu zůstaly. (viperblade)

Reklama

Reklama