Reklama

Reklama

Amanda Knox

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jméno Amandy Knox patří na seznam lidí, u nichž by se dalo do nekonečna polemizovat o jejich vině či nevině. V roce 2007 byla totiž v jejich společném bytě v italské Perugii zabita její spolubydlící a kamarádka Meredith Kercher, která stejně jako ona v Itálii studovala. Za vše mluvící důkazy, změny výpovědí i prapodivné chování udělalo z Amandy velmi jednoduše hlavní podezřelou, s každým dalším odtajněním však případ působí složitěji a složitěji. A i dnes po 9 letech se jedná o jeden z nejtajemnějších případů, ať už smýšlíte o Amandě jako o chladnokrevné vraždící psychopatce nebo oběti justičního omylu. (hansel97)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Je zcela jasné, že italská policie dojela při vyšetřování na vlastní diletantismus při zacházení s důkazy. Nelze rovněž popřít, že konečný rozsudek je spravedlivý, protože tímto odfláknutým způsobem nikoho nelze dostat do vězení a myslet to jinak než jako špatný vtip. Co ovšem nelze popřít je fakt, že nepřímé důkazy hovořily až neuvěřitelně v neprospěch Amandy Knox, která je nesmírně vypočítavá a teatrální herečka naprosto bez citů, kdy její chování jak před kamerou v tomto dokumentu, tak při vyšetřování vraždy a samotném soudním přelíčení bylo jedno velké divadlo. Případ znám už z jiného dokumentu, který byl k Amandě výrazně kritičtější, nežral jí tolik tu pohádku a nepřistupoval na její skvělé verbální cvičení, ale zaměřoval se více na nepřímé důkazy, které bohužel neumí mluvit a nemají pronikavé modré oči. Tento dokument předstírá, že je objektivní, hraje s divákem zdánlivě otevřenou hru a předkládá mu možnosti, ale pokud by divák dříve případ neznal a tohle byla jeho první zkušenost, pak by po jeho sledování zcela jistě došel k závěru, že to byl jen vykonstruovaný proces s americkým andílkem, za který vlastně mohl jen nenasytný bulvár. Dokument absolutně ignoruje kontroverze ohledně teorie hlavní protagonistky a pokud už je ojediněle připustí, jsou shazovány ze stolu jako jakési psychické zhroucení při výslechu zapříčiněné stresem z policie. Psychické zhroucení u člověka, který je schopen se na povel rozbrečet a v telefonátech pár hodin po objevení spolubydlící s podřezaným hrdlem mluvit s kámoškou o tom, jak žhavý je její boyfriend. Amanda Knox vykazuje známky typického psychopata, člověk bez schopnosti empatie, bez elementárních citů, egoistický narcis, ale přesvědčivý manipulátor a úchvatný herec. To z vás ovšem ještě nedělá vraha, takže ať si každý odpoví sám, co mu přijde na tomto kontroverzním případu více pravděpodobné. Můj názor? Teorie o černém zlodějovi, který se dostal do bytu zavražděné dveřmi zcela bez agrese, tu znásilnil a až nesmyslně rituálně mučivým způsobem zavraždil, vysral se u ní na záchodě a ani po sobě nespláchl, ale zároveň zcela chladnokrevně, vypočítavě a notně nelogicky narafičil vloupání do domu oknem, a ačkoliv je zloděj a přišel tam vlastně krást, neukradl z bytu ani minci, to mi nepřijde jako pravděpodobný a relevantní výklad vraždy, ve které hlavní podezřelí měnili výpovědi každých deset minut. Bohužel to je a navždy zůstane oficiálním zdůvodněním, což musí být příšerné především pro pozůstalé. 60 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Amanda Knox" by sa bez najmenších problémov uživila ako herečka. Neuveriteľné, ako si v určitých momentoch, napriek tomu, že sa rozhodovalo o jej vine, užívala prítomnosť kamier. Každopádne, toto je jeden z najobjektívnejších dokumentov, ktorý prezentuje pohľad oboch strán. Taktiež nemôžem opomenúť jeden originálny "odjeb" talianského (tuším) sudcu, ktorý dokonale "upratal" postoj amerických vládnych predstaviteľov, ktorí sa ako obvykle, zas miešali do vecí, do ktorých ich nebolo ani hovno. Fakt som sa schuti zasmial ... ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Vtahující dokument o jedné vraždě mladé ženy, která byla na studijním pobytu v Itálii. Hlavní podezřelou je její spolubydlící Amanda, ale policie nemá dostatečné důkazy, které by mohly vést k jejímu odsouzení. Velmi mne zarazilo, když italský vyšetřovatel uvedl, že tendenci přikývat těla svých obětí mají ženské vražedkyně, ale muž by to nikdy neudělal. Jaký smysl tohle prohlášení dává? Házíme všechny muže, potažmo lidi do stejného pytle? Pán měl hodně velkou představivost jako jeho hrdina Sherlock Holmes, na kterého si očividně hrál v reálném životě (viz dýmka, kterou nostil pro parádu před kamerami). Nehledě na to, že si honí vlastní ego a sám se chválí za svou úžasně odvedenou práci. Místní hrdina. Italští policisté navíc zcela očividně používali zastrašování a jiné metody, což je nepřípustné. A nakonec se ukázalo, že italská policie byla v tomto případě neschopná, spíše nezkušená v záležitostech vraždy, ke kterým v takovém městě jistě nedochází každý rok. Nejhorší na tom je, že se policie za každou cenu zoufale chytá každého stébla a může odsoudit nevinného člověka. Kdo mu potom vrátí ty roky strávené ve vězení? No a potom je tady samozřejmě tisk, který vytrhne cokoliv z kontextu a udělá z toho senzaci. A jako třešnička na dortu přijde Trump s jedním ze svých dalších stupidních prohlášení o bojkotování Itálie. Překvapují mě také místní nenávistivé komentáře vůči Amandě. Chtěl bych vidět, co by ostatní dělali v její kůži, jak by se zachovali. Amanda se rozhodně nechovala jako osoba vinná z vraždy. Ta se chová úplně jinak při zadržování důkazů. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument, ktorý Vás najprv prevedie policajným uhlom pohľadu. Vražda, prvotné dôkazy, obvinenia. Potom druhá, tretia vlna dôkazov vďaka ktorým je všetkým jasné, že Amanda v tom prsty určite má. Následne nepolicajný pohľad na stopy, ktorý ukazuje, že sa vyšetrovanie zrejme priveľmi zameralo len jedným smerom. Čo však robí prípad a dokument zaujímavým je samotná Amanda Knox, ktorá sa chová v každej fázy podivno, podozrivo, neprimerano, a prináša tak neustále pochybnosti. Amanda má podla mňa určite vyšší stupeň bezcitnosti než je bežné a vo vražde nejakým spôsobom zapojená bola. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné jak představitelka Amandy tuhle nevděčnou roli zahrála. Naprosto profesionální výkon. Já jí až na pár momentů nevěřila ani slovo. Její postoj při soudních jednání nebo spíš před prvními výslechy bylo zcela v rozporu s tím, co se právě stalo. Rozhodně doporučuji a výsledek toho martýria si pak najděte na wiki. Red to dal za pět a ta dívka také. Sama nevím jaký postoj bych zaujala já, ale všechno uvnitř mého já, je spíš negace vůči ní. Nechtěla bych být soudcem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Rodina Meredith Kercher sa vyjadrila, že si tento film nikdy nepozrie. (dwdb)
  • Curt Knox, otec obžalovanej Amandy Knox, povedal, že dúfa, že sa povesť a celý prípad obráti v prospech jeho dcéry obráti aj vďaka tomuto dokumentu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama