Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Hinton pracuje s kamarádem Philem v prestižní reklamní agentuře a oba jsou natolik zaměstnaní, že jim na rodinný život nezbývá čas. Phil zanedbává synka Maxe a Charlie na tom není o moc lépe. Ben má zanedlouho začít chodit do školky a rodiče mu vyberou luxusní a drahou Chapmanovu akademii, kterou vede přísná ředitelka Gwyneth Harridanová. Protože se Charliemu a Philovi nepovedla kampaň na dětskou zeleninovou snídani, přijdou o práci. Charlie věří, že novou brzy sežene, o šest týdnů později je situace stejná. Jeho žena Kim začne pracovat, ale z jednoho platu si nemohou dovolit platit drahou školku, a tak Ben zůstává s otcem doma. Kamarádka Peggy je přivede na nápad otevřít si školku. Měli by práci i peníze. Nejprve však musí překonat nedůvěru maminek a pak přijít na to, jak tu podivnou bandu zkrotit. První den jsou úplně vyřízení. Protože ředitelce Harridanové začínají ubývat žáci, poštve na nečekanou konkurenci pracovníka sociálky, který Charlieho a Phila donutí splnit různé náročné požadavky. Mimo jiné musí přijmout dalšího vychovatele. Mladý Marvin je pro školku požehnáním, protože si s dětmi opravdu rozumí. Dětí přibývá a školka prosperuje. Jenže pak jim pracovník sociálky řekne, že kvůli množství dětí musí přesunout provoz do opravdové školky. Marvin sice ví o místě, kde by ji mohli otevřít, vinou Harridanové však nezískají na otevření potřebné finance. Navíc dostane Charlie nabídku vrátit se do agentury. Neodolá, ale záhy pochopí, že udělal chybu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Charlie (Eddie Murphy] a Phil (Jeff Garlin) dostanou v práci padáka, čehož hned využíjí jejich ženy, a hodí jim na krk domácí práce včetně starosti o malé ratolesti. Když Charlie vidí, jaké jsou problémy v okolí sehnat hlídání pro malé děti, dostaně spásný nápad - založit Tátovu školku. Tedy místo, kde se místo fundovaných učitelek budou o caparty starat právě Charlie a Phil (a později ještě potroublý Marvin). O co míň problému mají s hlídáním dětí, o to víc musí bojovat s konkurenční školkou paní Harridanové (Anjelica Huston), známé svojí asketickou (až téměř nacistickou) výchovou dětí a neustále štvanou sociálkou... Na Eddioho komedii až překvapivě vtipně. Samozřejmě, nelze čekat žádné Shakespearovo drama či komedii, kde se budete od začátku až do konce za břicho popadat, ale filmu nelze jistou zábavnost upřít. I sám Murphy si odpustil své obvyklé ksichtíky, takže moc film netáhl ke dnu (jak je u něj v poslední době obvyklé). Supr byla hlavně Anjelica Huston, za celej film se ani jednou neusmát, to je panečku :). Nepouštět dětem, nebo je už nikdy nedostanete do normální školky! ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení – v jednoduchém srozumitelném příběhu je zarámováno mnoho velice zábavných situací. Konkurenční boj prestižní školky vedený přes práskání na úřady je více než realistický, vývoj příběhu je pak velmi nepředvídatelný a překvapivý, stejně jako vyrovnávání se se zvláštnostmi jednotlivých dětí. ()

Reklama

Guzo 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi tahle komedie hodně líbila, pro mě asi nejlepší od Murphyho z poslední doby (nej je samozřejmě policajt z BH). Je vtipná, má solidní zápletku, hlavního záporáka, co dostane na konci za vyučenou a i trošku poučení do života, že výchova dětí neni opravdu jednoduchá a že bysme si těch holek taky mohli trošku vážit :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Walking on Sunshine - Katrina and the Waves [3:59] ,2. Takin' Care of Business - Bachman-Turner [4:50] ,3. I Want You Back - Jackson 5 [2:59] ,4. Coconut - Harry Nilsson [3:54] ,5. Rhinestone Cowboy - Glen Campbell [3:17] ,6. I Wanna Be Sedated - Ramones [2:31] ,7. Kung Ku Fighting - Carl Douglas [3:17] ,8. Dream Weaver - Gary Wright [3:26] ,9. Ballroom Blitz - Sweet [4:02] ,10. Surrender - Cheap Trick [4:55] ,11. ABC - Jackson 5 [2:59] ,12. I Want Candy - Bow Wow Wow [2:44], ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

Ach jo, štve mě, že Eddie Murphy se celý život věnuje podobným nudným a nezábavným komediím, a když jednou natočí něco jako drama, všichni jsou z toho hned na větvi. No nic, teď k filmu: nápad by to mohl být docela dobrý, ale chtělo by to lepší podání. Pár vtipných okamžiků se najde, ale na komedii je to zoufale málo. Zoufalé jsou většinou i herecké výkony, hlavně se mi zdá, že veškeré Murphyho komediální nadání spočívá v různých šklebech, no a tady to opět dokazuje. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Z anglické verze filmu je vystřižena scéna, ve které se dítě napije saponátu a pouští z pusy bubliny. (Cheeker)
  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles, Glendale, Pasadeně a filmových studiích 20th Century Fox. (Cheeker)
  • V závěrečných titulcích se objeví vzpomínka na producenta a herce Jacka Brodskyho, který zemřel v roce 2003. (SONY_)

Související novinky

Indické plány M. Douglase

Indické plány M. Douglase

25.01.2005

Michael Douglas se dal slyšet, že se hodlá podílet na produkci filmu RACING THE MONSOON, natočeném výhradně v prostředí Indie. Sám si chce v dobrodružném snímku samozřejmě také zahrát. Douglas… (více)

Reklama

Reklama