Reklama

Reklama

Cizinec

Trailer

Obsahy(1)

Když Melanie vchází večer do baru netuší, že potká šarmantního a tajemného cizince. Okouzlena neznámým dokonalým mužem nastoupí k němu na člun, kterým ji odveze na vzdálený ostrov. Prožívá hodiny, o jakých doposud pouze snila. Nic na světě pro ni není tak důležité jako přítomnost. Cizincova vášeň však přeroste v posedlost a románek se začne měnit ve zničující hru. Melanie ví, že se z ostrova musí dostat za každou cenu. Ale její vášnivý obdivovatel má docela jiné plány. Začíná hra, kdo z koho. Nečekaná událost úplně změní její pravidla… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Gaylene Prestonová ( režisérka a zároveň i autorka scénáře ) je buď životem poučená žena a nebo už hodně, HODNĚ dlouho neměla chlapa a začalo jí to lézt na mozek a někde si to musela vyventilovat :) Jinak si nedokážu představit, jak mohlo vzniknout něco takhle zvláštního ( v žádném případě nemyšleno pejorativně!! ). První cca půlhodinka se tváří jako variace na Sběratele Williama Wylera, ale pak se začnou dít věci, které se vyhrotí v jakousi morbidní romanci. Prohloubit trochu více vztah obou hlavních protagonistů, tak bych se nebál jít na 4*. Rozhodně tenhle film doporučuji sběratelům nevšedních zážitků... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičný film. Počiatočný stav ničím neprekvapí, zakladá sa na tradičných thrilerovských postupoch, neskôr prejde do psychologickej konfrontácie odlišných postáv (ktorým ide v zásade o to isté len nie v rovnakom čase) až prejde k osobnej dráme (ktorej ťarcha deja a činu prevláda). Veľmi netradičný námet, kde to na konci hrajú tvorcovia na čisté umenie a divák, ktorý čakal samoúčelnú brutalitku na opustenom mieste mohol celkom spokojne precítiť túto vášňou poznačenú tragikomickú idylku. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Namixovat do sebe tři knihy (Fowless: Sběratel, Amado: Doňa Flor a její dva manželé a nejspíš ještě nějaká třetí) a doufat, že mi to projde, je buď odvaha nebo šílenství. Sběratel přichází na počátku, ovšem zbavený veškerého náhledu do postavy únosce, oproštěný vlastně téměř od všeho, krom touhy, či spíše snahy unesené dostat se do bezpečí. SPOILERY. Ta druhá kniha (pokud existuje) z bizarního prostředku filmu mi je neznámá. Do té doby normální žena se zamiluje do únosce, kterého sama zabila a neustále ho vídá ve svých haluškách, aby ji náhle ze šílenství vyléčil příchod přítele únosce, který si ji vezme za ženu, ačkoliv ví, že je to vražedkyně. Tím se film přehoupne ve svém závěru do Amadovy Doni Flor a jejích dvou manželů, ovšem bez toho, abychom ty dva manžele doopravdy poznali. KONEC SPOILERŮ. Předlohy tedy kvalitní, ale jejich jádro někdo vyvrhl a zůstal nám prachsprostý thriller s hrdinkou, která páchá nepochopitelné činy a prochází neuvěřitelnými proměnami, což nás vzhledem k tomu, že Flor, Miranda a nejspíš i ta pravděpodobná třetí jsou vzájemně úplně jiné osobnosti a zároveň každá z nich tak nepodobná osamělé a unavené Melanie, jen těžko překvapí. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Uf. Pakliže jste rádi překvapováni žánrovými zvraty, tohle by se Vám mohlo líbit. Na mě to zabíralo, přestože režii nelze označit jinak než jako mdlou a postavy se vymykající čemukoliv vyjma kombinovaných psychiatrických diagnóz [romanticky naladěná režisérka asi chtěla cosi sdělit o nevyzpytatelné povaze milostného citu]. Ten ostrov s chajdou, mrazákem (bez tý ženský) bych samozřejmě chtěl. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

První půlhodinku jsem si bohužel naivně myslel, že půjde o thriller v němž bude klasická šablona hry kočky s myší. Připravil jsem se proto na lyšácký úsměv Sama Neilla a jen čekal, kdy se to zvrtne. Naneštěstí se to nezvrtne, jen to připravované napětí vyšumí v neobvykle natočené drama o ženě, která nachází lásku vskutku netradičním způsobem. Od té doby Cizinec pluje úplně v jiných vodách a přiznám se, že mi tato změna směru moc nesedla, ale ten nápad nebyl vůbec špatný - jen ztroskotává na zpracování. 50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo na Novém Zélandu v lokalitách Jižní ostrov, Blenheim, Greymouth, Punakaiki a Westport. (GASTON73)

Reklama

Reklama