Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nějak moc jsem nečekal ale nakonec jsem byl překvapen. I když mám extrémní dilema jestli dát 3 nebo 4*. Film by mohl být sice o něco kratší ale i tak je tu dost zábavy že se člověk nenudí. Nero je dobrý herec i když je většinu času svázaný. A Hess je v tomhle filmu stejně jako Last house on the left geniální. Ta jeho jebnutost je tu fakt parádní a je škoda že nenatočil mnohem víc filmů. Jinak je film příběhově klasický béčko které ničím extra nepřekvapí. Atmosféra je celkem zajímavá. Film rozhodně zkoukněte hlavně jestli máte rádi akci, nahotu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný italský snímek s Francem Nerem. Místo je to dost morálně pohnuté. Vypraví o manželském páru, kteří jsou na dovolené v Americe a moc jim to neklape. Jejich neshody naruší náhodný stopař, kterého svezou. Po chvíli se začnou věci přiostřovat a jim je jasné, že to normální stopař nebude. Oba se dostávají do dost nepříjemných situací, ze kterých není úniku. Kdo nakonec přežije tuhle hru na život a na smrt? Trochu mi to připomnělo film Collateral. Filmu dost přidává skvělá Morriconeho hudba. "Pohni tím svým prachatým zadkem!" ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už ani nevim proč, ale promítání tohoto snímku jsem dlouho odkládal. Jedno líné sobotní odpoledne jsem už ale neodolal... Na tomhle exploitation thrilleru je zajímavá hra s divákem, která ho pořád pokouší a drží v nejistotě, jak to celé skončí a komu vlastně fandit. Vždyť tu není jediná typicky kladná postava, jíž máte fandit a držet palce, aby se dočkala konce. Šílenost obou hlavních mužských postav (skvělý Franco Nero a ještě lepší David Hess) je rozhodně dokonale vyvážená. Každé následující dění můžete jenom hádat, film vás každopádně vždycky přesvědčí o jeho nevypočítatelnosti. A samotný závěr? To je vůbec perlička! ()

JAn 

všechny recenze uživatele

You´re wrong, darling. They´re making love, we just screw. Po Bavových Rabid Dogs další neobyčejný sruvival road movie s výbornými dialogy a jedinečnou gradací, která elegantně žene psychologii jednotlvých postav vpřed jejich epizodním vyvrcholením. David Hess si svou roli opět neskutečně užívá a Franco Nero mu zdárně sekunduje. Za zmínku stojí taky, jako třešnička na dortu, scéna kontroverzního znásilnění, jenž skvěle podtrhne finální pointu. Prostě exploitation jako víno! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Béčková talianska psychodráma o stopárovi, z ktorého sa vykľube prvotriedny sadista. Fyzický i psychický. O manželskom páre v kríze, ktorého si tento lúpežník stopne. Muž alkoholik a sexuálny násilník. Jeho žena prejavuje známky vzdoru a nechuti k mužovmu správaniu, v rozhodujúcej chvíli dokonca dokáže akčne zvrátiť situáciu. Jej pasívne oddanie osudu nie je zase tak odovzdané, ako tu čítam z niektorých komentárov. V hre sú dva milióny dolárov. Tajnička o troch neznámych. Na konci sa odhalí, kto vyhrá cenu v lotérii. Zvyšok postáv tvorí len nevyhnutnú oživujúcu štafáž. Nejaké veľké myšlienky tu hľadať netreba. Jednoducho ich niet. Nechýbajú pre žáner príznačné scény drsného násilia a sexu, oživujúce pomerne plochý scenár. Nebyť ich a expresívneho herectva Franca Nera v úlohe stopárom ponižovaného mača, tak je to len podpriemerná ukážka istého typu populárnej akčno explozívno psycho násilnej kinematografie, typická pre Taliansko 70. rokov. Takto solídnych 66%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Franco Nero mal počas filmu zlomenú ruku, pretože si v skutočnosti zlomil ruku, keď udrel neslušne sa správajúceho koňa pri natáčaní filmu Keoma (1976). Kvôli zraneniu bol scenár prepísaný tak, aby Walter (Nero) opitý spadol a zlomil si ruku na začiatku tohto filmu. Ďalej bol tiež scenár prepísaný tak, aby Eve (Corinne Cléry) viedla auto počas celého filmu. Pôvodne mal auto šoférovať Walter. (westerns)

Reklama

Reklama