Reklama

Reklama

Britannia

(seriál)
  • USA Britannia
Trailer
USA / Velká Británie, (2018–2021), 20 h 9 min (Minutáž: 41–70 min)

Hudba:

Neil Davidge

Hrají:

Ian McDiarmid, Kelly Reilly, David Morrissey, Eleanor Worthington-Cox, Nikolaj Lie Kaas, Julian Rhind-Tutt, Stanley Weber, Zoë Wanamaker, Hugo Speer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Když Římané napadnou v roce 43 před naším letopočtem Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve vzdáleném koutě Římské říše. Aulus je silný a nezlomný vůdce, ale skrývá hluboké tajemství, které ohrožuje jeho misi. Když se kmeny a Druidové sjednotí v boji proti Římanům, Kerra je nucena obstát v nejdůležitější roli svého života, zatímco stane v čele odporu proti ohromné síle Římské armády. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Surová a brutální fantasy na antické motivy. 1) Seriál mixuje pseudohistorický nádech s moderní představou o tehdejší magii. S historickým filmem to nemá nic společného. 2) Český podíl na vytvoření díla uvádějí Zajímavosti. 3) Psáno po zhlédnutí první řady._____ 4) 10.5.2020 - Ve druhé řadě se něco pokazilo. Z historizujícího filmu s fantasijními prvky se stala ryzí fantasy, kde nadpřirozené síly vládnou bez omezení. Už mě to nebavilo. Za druhou řadu **._____ 5)  13.2.2022 - Poněkud nepřehledná fantasy s lehkou ahistorickou příchutí pokračuje i ve třetí řadě beze změny. Trochu se zlepšil scénář, děj je sevřenější a více připomíná řadu první. Za třetí řadu ***._____ 6)  Zvláště zdůrazním zajímavou hudbu._____ 7)  Ale ten konec? ()

Yardak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedosahuje to sice kvalit nejlepších historických seriálů (např. Řím, Vikingové...), ale především kvůli posledním dílům je to ještě nadprůměrné dílko za slabší 4 hvězdy. Je to prostě guilty pleasure zejména za české lokace (první série - hlavně Český ráj), sjetého druida (Nikolaj Lie Kaas) a politikaření v době, kdy to moc neočekáváte :o)). ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak to říct - cítím ryzí nasrání. Tenhle seriál se mnou neskutečně vydrbal. Jsem ochoten akceptovat to fantasy pojetí, samé kecy o bozích a bláblá-mytologii, v pohodě, ale co mě vytáčí je, že projdu martyriem devíti dílů, abych na konci nedostal ani fň rozuzlení. A na 2. sérii opravdu nemám náladu po té první. Navíc 7. díl bylo čiré utrpení a mít po ruce tvůrce, udělám z nich plešatýho arcidruida. Seriály HBO mi připomínají rýmu - trvají nekonečně dlouho, táhnou se jak sopel, léčba nefunguje, jediný, co pomůže, tak prospat průběh. Scénář psal fakt ultimátní matlal, co má moc rád fekálie - skoro v každém díle se kadilo, což je činnost jistě důležitá, ale dovedu si představit, že v seriálu se bez toho obejdu. Skoro jsem si připadal, že koukám na Kancelář Blaník. Ach bohové, vy, co jste stvořili filmové tvůrce, mohli byste je za mě nakopat do zadnice? Takovou srandu už nechci vidět, alespoň pro příště budu chytřejší a vyhnu se seriálům z dílny HBO. No několik málo kladů by se asi našlo - úžasně zmalovaná Zoe a jakžtakž zajímavá linka s Eleanor. Jinak je to hovadina na čtvrtou. Ztráta času. A abych se dočkal nějaké pointy, mám se mučit soplem a kaděním v dalších 10 dílech? Zapomeňte! Nas***at! ()

JanBar 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by mi bylo líto času, který jsem strávil nad tímto seriálem. Nalákaný jsem byl hlavně Nicolajem Lie Kaasem, jehož výkon zde je bravurní a i přes handrkování se z tou hroznou malou holkou dává scénám skvělý nádech. Nebýt však Kaase, tak bych si Britannii vůbec nezapnul a asi bych ani neudělal chybu. Občas mi přišlo, že scénář psalo dvanáctileté dítě jako domácí úkol za trest a ubrečenými scénami a úplně zbytečným násilím si kompenzoval vnitřní frustrace, ze kterých se akutně potřebovalo vyblít. Děj je zbytečně natahován a herecké výkony, které jsou jinak velmi slušné, jsou postavené na nudném a odbytém charakteru postav. Velký plus je vymodelování druidských rituálů, ve kterých bych byl i schopný to brutální ztvárnění do jisté míry (!) přehlédnout. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... chvíli trvalo, než jsem přistoupil na to, že to ani z daleka nebude další Řím, ale spíš taková místy ujetá historická trochu fantasy. Pokud na tohle člověk přistoupí, tak ho to i začne bavit a u některých scén se pobaví i s WTF úsměvem na tváři (fetky ve vesnici). Na druhou stranu to kazí (pokud pomineme všechny ty historický blbosti) podivnej příběh a příběhový linky, který zabíraj zbytečně moc času a pak nevedou prakticky nikam nebo maj minimální dopad na cokoli. Tak nějak mi vlastně přišlo, že tvůrci pořádně neví, kudy kam. ()

Galerie (537)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se natáčel v České republice, konkrétně na Barrandově, v pražských lokacích a také na několika místech ve Středočeském kraji. Zahraniční filmaři zde utratili skoro 50 milionů amerických dolarů, což je při deseti dílném seriálu rozpočet 5 milionů na jednu epizidu. Zahraniční produkce využila také přes šest tisíc českých komparzistů. Na výrobě seriálu se v Čechách podílí skoro tisíc lidí včetně těch, kteří pracují na konstrukcích a kostýmech (těch bylo ušito přes tisíc pět set). (Yardak)
  • Historický seriál sa v České republike natáča od júna 2016, zábery vznikali v lome Veľká Amerika, tiež v neďalekej obci Mořinka, kde vyrástla kópia Stonehenge. Filmári sa pohybovali tiež v Českom raji a samozrejme v barrandovských ateliéroch. Filmový štáb bolo možné stretnúť aj pri Prahe neďaleko rieky Šembera. (sx19)
  • Přibližně v čase 6:05 je v původním znění velice dobře slyšet, že Galové skandují česky: „Ať žije král!“. (Daertelon)

Související novinky

59. Zlín Film Festival se blíží

59. Zlín Film Festival se blíží

13.05.2019

59. ročník festivalu představí letos na 280 filmových snímků z 51 zemí světa. Hlavní téma bude s ohledem na sté výročí narození cestovatele Miroslava Zikmunda zaměřeno na objevování a poznávání.… (více)

Reklama

Reklama