Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy bych ARQu nastřílel plnou palbu čistě na základě námětu. Od té doby se ze mě ovšem stal sofistikovaný intelechtuál, jehož preference dnes leží zcela jinde. Přesto, ačkoliv jsem se jal hanit film za neobjevnou zápletku, lacinou výpravu a další neduhy vlastní malým nezávislárnám, nemůžu zcela popřít svou diváckou podstatu a skrytě nefandit malým nezávislárnám, v nichž si musí tvůrci vystačit s vlastní kreativitou a silami. Když pak vznikne malá nezávislárna, ve které dokáže rozvíjet omšelý koncept novými směry, několika dialogy a jedním epickým záběrem vybudovat funčkní mytologii, a využít skromné produkční podmínky ve svůj prospěch a vytvořit s jejich pomocí byť jen malinko nehtohryznou atmosféru, přes všechny své divácké zkušenosti (pochopitelně dnes už věnuji čas jen Von Trierovi a zevrubné analýze kmotrovské trilogie) nemůžu danému tvůrci nezatleskat a nepopřát mu hodně štěstí v dalším počínání. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Není to kdovíjak originální, ale tématiku časové smyčky mám rád a v takovémhle komorním měřítku mi to i vyhovuje. Jeden dům, pár herců a zajímavý scénář, ze kterého by ale asi šlo vytřískat i víc. Působí to celé dost průměrně a to zejména proto, že je hodně podobných a mnohem lepších filmů s přitažlivější výpravou i hereckým obsazením. A ARQ nemá nic, co by ho dokázalo odlišit. Nic, díky čemu bych si ho zapamatoval na delší dobu. Jen řemeslně velmi slušná práce. ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Pozor spoiler: Hm pokud teda tomu rozumím a nechci být úplný rejpal, ale čas je ve smyčce pouze v úzkém okruhu kolem domu jak říká Renton. Bylo by tudíž nutné pořád dokola volat agenty od Toruse (musejí být někde docela daleko od domu, jelikož jim vždy trvá docela dlouho než se objeví), nestačilo by to jednou? Pak by již mohli čekat v okolí domu na aktuální vyvíjení smyček, případně rovnou vstoupit do děje a smyčkovat spolu s ostatními. To je jen jeden z více neduhů, které trápí tento nízkorozpočtový časosmyčkový film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ti, kteří zapomínají na svou minulost, jsou odsouzeni ji opakovat..“ Postavit zápletku na tom, že v zanedbané prádelně mají mandl, který sice probíjí, ale umí vrátit čas ve formátu Ludolfova čísla, vypadá na první pohled originálně, ale opak je pravdou. I když jsem bral v potaz poměr vynaložené prostředky / technická kvalita, s postupem opakujícího se času jsem propadal do jakési letargie, kdy mi bylo upřímně jedno, do čích rukou nakonec mandl padne či jestli se třeba nenacházíme v kolárně či kočárkárně. Kdybych se chtěl někdy na ARQ podívat podruhé, musím si vzpomenout na citát z úvodu komentáře.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lacnejšie to snáď už ani byť nemohlo, na druhú stranu tak ale vynikne celkom slušná prepracovanosť scenára. Tvári sa to dlhšiu dobu ako kópia Edge of Tommorrow, aby to nakoniec malo možno ešte viac spoločné s nerozlúsknuteľným Primerom. Námet by sa ujal aj pre celý seriál, v ktorom by sme mohli viac nazrieť do zaujímavo načrtnutého fikčného sveta neveselej budúcnosti. Celý film sa okrem niekoľkých exteriérových záberov odohráva v niekoľkých interiéroch, pričom jediný veľký celok v závere zbytočne pribrzdí našu fantáziu, pracujúcu po celý čas na plné obrátky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Torontu, přibližně 19 dní. (Martrix)

Reklama

Reklama