Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (439)

H34D 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený žánr moderního westernu plný drsných chlapáků, těžkých překážek k překonání a silného vykoupení se dostal opět ke slovu. Je obtížné říct, nakolik jsem šel filmu vstříc svým naladěním a nakolik mě dokázal zaujmout a pohltit on sám, ovšem výsledek je i navzdory poměrně plytkému scénáři pozitivní. Dějově je film volnější, sledujeme putování postav nehostinnou krajinou, přičemž je pravda, že změny v charakterech se dějí jaksi samovolně a bez zdůvodnění. Z filmu je cítit, že by se rád tu a tam dotkl diváckých emocí, jenže k tomu nepoužívá dostatečně vybroušené nástroje. Musíte nad tím přimhouřit oko, jedině pak se dostaví ten pravý pocit ze syrového divokého západu včetně odpovídající katarze. 7/10 ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahuje mnoho fascinujících scén, celek není úplně dokonalý (největší problém jsem měl se ztvárněním postavy Rosamund Pike a několika klišé), ale rozhodně velmi podnětný jako esej o Američanech - o původním obyvatstvu, o vítězích nad nimi i o dnešních bílých mužích, kteří to vše reflektují. Pro mě nejsilnější jako zpráva o tragice služby státu ("It´s my job."), který v průběhu let požaduje poměrně protichůdné věci (emoce). ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Psychologický, strhující a syrový western, který se s postavami zrovna nemazlí. Prostředí je dokonalé, film brilantně zahrán od Balea, který svým výrazem řekne tisíce slov a nepotřebuje vidat hlásku. Brutální začátek ukáže kam film směřuje, dále nás čeká jízda, která charakterizuje hlavní postavy a podívá se jim do nitra. Tempo není nikterak svižné, ale dokonale vše nahradí hudba, prostředí a děj. Nevzpomínám na western, který by diváka poslal do kolen jako právě Hostiles. Nenápadný, ale přesto geniální dílo, které se zapíše do westernové špičky. 9/10 = 95% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toľko smrti v jednom filme. Strašné. Miestami som sa v duchu modlil, aby to nejaká postava neschytala. A napriek tomu schytala. Raz darmo, Divoký západ bol poriadna kruťárňa, žiadna doktorka Quinnová. Hostiles trvajú nad dve hodiny a treba objektívne uznať a so sklonenou hlavou priznať, že niektoré scény (a nie je ich málo) sú pomerne zbytočné. Herci sa fakt snažia a postavy sú napísané dobre a zaujímajú nás. Na druhej strane, čo je troška zvláštny paradox, keď máme sledovať ich rozhovory a budovanie vzťahov, nie je to proste tak úplne ono a neodsýpa to až tak, ako by malo. Inými slovami, proste a dobre to trocha nudí. Plus treba uznať, že je tu troška problémový strih a mal som kvôli nemu občas problémy s pochopením toho, kto vlastne kedy prežil a kto to (a ako) schytal (pochopil som to správne, že Jesse Plemons teda prežil?). A možno mohli byť krvavejšie a drastickejšie – úvod sa síce s ničím nepiple, to ozaj nie a bez debaty nie je určený pre ľudí, ktorí sa ľahko rozrušia. Ale hoci sa následne dočkáme viacero drsných scén, sú (oproti prológu) prekvapivo umiernene nakrútené, snímané z diaľky, prípadne drsnosť len počujeme, nevidíme ju. Akonáhle sa ale pritvrdí, dosahuje snímka dosť vysokých obrátok a nemám to srdce dať jej menej, ako 80%. A to skutočne a úprimne nemám rád Christiana Balea. Ale páčilo sa mi, ako svoju postavu uchopil a to, čo nám v nej predviedol – a aj to, že na konci „nastúpil“. A páčil sa mi jeho vzťah s Wesom Studim. A všetky scény s úmrtiami boli veeeľmi silno a zapamätateľné nakrútené. A kameraman sa fakt snažil. Aj šéf výpravy. Aj hudobný skladateľ. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Syrová demýtizační neo-westernová road-movie plná posttraumatického stresu a syndromu vyhoření, ponurosti, explicitního násilí, hromad mrtvých - s paradoxně až meditativním vyzněním. Muž nepláče, muž tvrdne dovnitř. I z úhlavních nepřátel se mohou stát přátelé, pokud získají společného nepřítele a vzájemný respekt. Režisér Scott Cooper navazuje opětovnou uměleckou spoluprací s Christianem Balem na svůj neprávem přehlížený předchozí snímek Pryč od pece...a zase se pokouší reflektovat reálnou tvář Ameriky, země vzešlé z krve a tvrdé dřiny, ale i zabíjení a opodstatněné deziluze z americké historie dobývání divokého západu. Novátorský je způsob, jak tvůrci nakládají s pravidly žánru a přepisují je, konkrétně modulace způsobu, jakým se vyprávěly tyto příběhy během uplynulých sta let, kdy se črtaly jen zjednodušené linie mezi hrdiny a darebáky. Takhle komplexní pokus o předefinování černobílé hranice protagonista - antagonista a jejich vzájemné propojení se vidí opravdu málokdy... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Christian Bale bol pôvodne proti finále filmu, nepáčilo sa mu. Eventuálne však uznal režisérovu víziu a koniec sa mu zapáčil. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filomovém festivalu Telluride v USA. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama