Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg (David Wallace) a Christie (Mary Beth McDonough) jsou mladý manželský pár, který vyšetřuje záhadnou smrt Christiina otce. Vyšetřování je přivádí do místní márnice, kde funebrák Hank (Christopher George) a jeho dementní syn Paul (Bill Paxton) vedou satanistický kult. (Chatterer)

Recenze (8)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení se většina uživatelů nechává zbytečně unést. Mortuary je totiž víceméně průměrným slasherem, který nepřináší špetku invence, naopak opisuje od slavnějších kolegů. Zuby nehty se drží standardních postupů a ty zabaluje do toho nejklasičtějšího příběhu. Nechybí samozřejmě hrdinka s traumatem, jíž někdo usiluje o život, její nevěřící matka, rádoby nabíječ snažící se zachránit svou milou, tajemná sekta a kupící se mrtvoly, jejichž stopy vedou do místní márnice. Zabiják v černém plášti totiž vraždí krevní odsávačkou. Bohužel nevzbuzuje žádný respekt, krve moc nestříká a erotika je mizivá, což je další průser. Naštěstí je hlavní dominantou slušná atmosféra: hrdinové často podnikají výlety do temných koutů a místností, takže neúnavný vrah jim stále dýchá na záda. Nepřehlédnutelnou roli má zde Bill Paxton, který se v témže roce objevil v dalším hororu s názvem Night Warning. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zprvu nenápadný slasher se postupně promění v pěknou magořinu. Tedy ne že by masoví vrazi nebyli magoři, tenhle je ale obzvláště vypečenej. Zdejší vrah používá jako smrtící zbraň odsávačku krve pro mrtvoly, což je vcelku originální. Vraha lze odhalit poměrně brzy, jeho úmysly až později. Vůbec to ale nevadí. Naháněčky, krev a poměrně dost mrtvých. K tomu nahota a sex. Prostředí pohřebního ústavu je samozřejmě pro tenhle žánr rovněž fajn. Více jak poslední třetina je napínavá až do konce, film disponuje několika atmosférickými scénami. Už jen taková náměsíčnost vyvolává lehké mrazení. Zdejší obsah je poněkud mimo... jako většina podobných filmů spíše pro příznivce osmdesátkových hororů. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Povedlo se a toje jen dobře, není to extra strašidelná záležitost ale m´ svůj příběh který zato stojí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slabučký slasher, ktorý prichádza už len na dojazdovej vlne vtedy módnych vyvražďovačiek. hLAVNý Mäsiar je síce maskovaný, ale nejde o masku podobnú tým ostatným kultovým, ide skôr viac o líčenie. Vraždy slabé a atmosféra nedostačujúca. Vhodne len ako doplnok do počtu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Mortuary“ rozhodně není na hororové scéně a ani ve své době ničím vyloženě výjimečným. Dostáváte horor, který byste od 80. let tak trochu čekali, má to jejich atmosféru, má to jejich stylizaci. A popravdě je to jen dobře, protože díky tomu snímek i po takové době funguje. Neuchvátí, ale rozhodně ani nezklame tím, co zde budete sledovat. Tohle prostě je horor. ()

Reklama

Reklama