Reklama

Reklama

Dcery zla

  • Velká Británie Twins of Evil (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dvojčata Frieda (Madeleine Collinson) a Maria (Mary Collinson) přijíždějí ke své tetě a svému strýci na venkov jako sirotci. Strýček Gustav (Peter Cushing) je členem klanu Bratrstvo, jehož členové pátrají po mladých dívkách, které se spolčily s ďáblem a následně je upalují zaživa. Obě mladé dívky se brzy dostanou do velkého nebezpečí, když se ukáže, že byla Frieda kousnuta upírem, který sídlí na nedalekém hradě. (montel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kombinace žánru o lovcích čarodějnic (17. stol.) a upírského hororu (19. stol.) s typickou lehce erotickou přísadou 70. let (20. stol). Pozornost tu upoutávají herecká dvojčata - sestry Collinsonovy, z nichž jedna se dá na cestu zla, okouzlena hrabětem Karnsteinem. Zmatenost scénáře (zejména v principu dobra a zla) u mne však tento brakový produkt sráží jen na slabý průměr. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Byl jsem znechucen tím, jakou Peter Cushing dostal roli - náboženský fanatik, vrchní inkvizitor, witchhunter, samozvaný vykonavatel spravedlnosti na nevinných dívkách podezřelých z čarodějnictví - co může být odpornějšího? Snad už jenom kontrolor jízdenek v MHD. Stejně jako k "čarodějnicím" se chová i k vlastní rodině. Popravdě, i když tu roli zahrál Cushing jako vždy perfektně, tak trochu jsem to přál hraběti Karnensteinovi. Jinak, tento film je prequelem k předchozím dvěma dílům (The vapmire Lovers a Lust for Vampire), ale nijak s nimi dějově nesouvisí. Lehce se tam mihne Carmilla, ale pak ani nevím, co se s ní stalo. Myslím, že to tam nebylo nijak řešený. Děj a atmosféra standartní a nebýt toho strašného Gustava a jeho bandy fanatických noshledů asi bych se i bavil a dal vyšší hodnocení. Takhle jsem se pořád musel ptát, proč mistru Cushingovi napsali tak odpornou roli. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Sympatický a příjemně atmosférický hammer horůrek. Nechybí tu nic, co by správný horor měl mít a vše je zde namícháno ve správném poměru. Trocha toho sexu, trocha té vysáté krve a sympaticky zašpičatěných upírských tesáků, pěkný baby, jemné náznaky gore a charismatický Peter Cushing, který jen svojí přítomností zvedne každý film o několik procent výše. Sice byly vpodstatě skoro všechny hammer horory na jedno brdo, ale většina z nich měla tu sympaticky temnou a vážnou náladu, která i dnes dokáže učarovat. Tři a půl* ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Na sestry Collinsonovy se pěkně dívá, ale to je víceméně všechno. Horor kromě absence hororové atmosféry trpí zejména snahou o přehnanou dokonalost ve ztvárnění hlavních postav. Jak Peter Cushing v roli Gustava, tak Damien Thomas v roli hraběte neskutečně přehrávají, což ve výsledku působí až parodicky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva, tak konečně to Hammer studio dokázalo. Naservírovalo mi film, který mě fakt chytl. Zajímavý příběh, zajímavé postavy, hustá atmosféra a v závěru překvapivě krvavé prvky. Cushinga v oblibě moc nemám, ale tady mu ta role fakt sedla. Ne, že by můj vztah k němu zlepšila, ale byla vážně nechutná. Proč takové nejsou ostatní filmy od Hammeru? ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama