Reklama

Reklama

Kenzo World

  • USA Kenzo World - The New Fragrance (více)
Krátkometrážní / Hudební
USA / Francie / Japonsko, 2016, 4 min

Režie:

Spike Jonze

Scénář:

Spike Jonze
(další profese)

Obsahy(1)

V roce 2016 Spike Jonze přijal nabídku módního domu Kenzo, aby vytvořil propagační video pro jejich novou dámskou vůni World... Sledujeme mladou ženu účastnící se nudné společenské akce, z níž uniká na opuštěnou chodbu honosné budovy, kde se pouští do divokého křepčení pod taktovkou choreografa Ryana Heffingtona. Hudební doprovod, skladbu Mutant Brain, pro reklamu složili Sam Spiegel & Ape Drums (feat. Assassin). Video svým stylem upomene Jonzův kultovní videoklip Weapons of Choice. (J.Connor)

(více)

Recenze (15)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Na počin lze nazírat z více hledisek. Jako na hudebně-tanečně-výrazový klip a tečka. Nebo jako PR počin designerské dvojice, která je dostatečně renesanční a žánrově rozkročená na to, aby ukočírovala produkci. V obou případech klobouk dolů. Ač to slouží jenom ke zviditelnění Kenza, stejně se mi to líbí :-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Všimol som si, že tanečníčky, považované sami sebou a často aj okolím za nadané a talentované, zakladali svoj tanečný šmrnc na rýchlosti vrtenia. Často bez ohľadu na vcítenie sa do nálady hudby, stačilo dostatočne rýchle vrtenie zadkom, zodpovedajúce rytmu - ako tak zodpovedajúce. Nuž a tento film je presne v tom istom duchu: spústa efektného ultrarýchleho vrtenia priestorom, bez čohokoľvek hlbšieho. Ako smrad parfumu, čo za nejakú dobu vyprchá do prázdna. ()

Reklama

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle fakt ne. Margaret Qualley je možná talentovaná, ale tady byla spíš jako někdo, kdo zrovna vylezl z blázince a právě prodělává epileptický záchvat spojený s těžkou schizofrenií. Hudba je naprosto příšerná a neposlouchatelná. Tady je Fatboy Slim a jeho Weapon of Choice (což je zjevná inspirace) se skvělým Christopherem Walkenem a světelné roky dál - a to i přesto, že nejsem zrovna žádný jeho fanoušek... ()

pajik 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejsem tanečník a ani se o tanec nijak nezajímám, musím (amatérsky) ocenit náročnou a dobře zvládnutou hlavní roli ztvárněnou dcerou Andie MacDowell. Kvality snímku/reklamy můžete posoudit sami na https://youtu.be/ABz2m0olmPg P.S. dle začátku bych si teda netipl, že to bude reklama zrovna na parfém:) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Spike Jonze tu sice pouze pro potřeby zakázkové reklamy recykluje svůj starší koncept z grandiózního videoklipu Fatboy Slim - Weapon of Choice. Ale casting a pohybová choreografie přináší natolik zásadní posun, že vytváří ohromně uhrančivý výsledek, který spíš vyvolává asociace s klipem Sia - Chandelier. Part dříve ztvárněný šarmantním sympaťákem v letech Christopherem Walkenem přebírá energií sršící Margaret Qualley. Moc doufám, že tahle vycházející talentovaná herečka konečně dostane pořádnou roli v celovečeráku, kde bude moct předvést totožnou míru expresivity jako jí zatím na malém prostoru umožnili Jonze a Olivia Wilde v jejích krátkých počinech. ()

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o reklamní hudební videoklip k voňavce Kenzo World. (NiMareQ)

Reklama

Reklama