Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Asgy 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, že oheň je zde pojat jako živá dýchající bestie a tohle pojetí zde vypadá dost uvěřitelně. Jinak příjemný příběh, kterému až na občas moc velkou dávku hrdinství nemám co vytknout. Chápu, že tahle práce je nebezpečná, ale to co zažili hrdinové tohoto filmu se zase asi až tak často neděje. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o hasičích vůbec, skvělé herecké obsazení, příběh a režijní práce. U tohoto filmu jsem cítil teplo, kouř a napjatě sledoval každou minutu. Největší výtku mám k Baldwinovy, který je mě dost nesympatický a ani zde jsem si k němu cestičku neudělal. Kurt Russell extratřída, do této role si nedokáži představit nikoho lepšího. Silný film se smutným koncem, který i po několika zhlédnutí nenudí, mé hodnocení silné 4 hvězdičky… ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čas je mocný čaroděj. Za pouhé dvě dekády udělá z určitě napínavého a strhujícího akčního filmu takřka sebeparodickou blbinu. Nepřestávám se divit, jak všechny ty zpomalené záběry, patetické dialogy a dramatická hudba vůbec kdy mohly na někoho působit. Řemeslně je to klasický zručný Howard, triky velice pěkné. Ale opět mě Ron nestrhnul. Backdraft patří minulosti. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Škoda té zbytečné délky filmu, jinak by tento film neměl chybu. Dějově supr, poslední půl hodina mě i emočně dost vymačkala a hlavně jsem aktérům věřil jejich ztvárnění postav, což se mnohde nestane. Také je to díky hrsti velmi kvalitních herců. Zajímavé a propracované vizuální efekty na dobu ještě pravěkou. V té době byla filmařina na triky mnohem náročnější než nyní. Nemohu jinak než tento film plný plamenů doporučit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vtedy to bola pecka, lebo o Howardovi poriadne nikto nič nevedel, teraz od toho ľudia čakajú zázraky a možno aj preto sú sklamaní. Ja ostáva pri tej prvej možnosti a zatiaľ považujem toto za najlepší film o plameňoch. Precízna práca kaskadérov, kamier a celkovej nadupanosti pôsobenia efektovej stránky je len začiatkom, lebo film je predstavovaný najmä ako dráma. K tomu sa nenápadne pripája aj thrillerová zápletka, ktorá tiež do deja vtiahla osobitné čaro a osviežila tak aj celkovú pointu. Herci, aj keď v súčasnosti nie sú v oscarovej línii, siahli až na dno svojich hereckých síl, čo prekvapujúco pre De Nira platí len z polovice. Ale on si to vyžehlil už viac krát. 85%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Většina z komparzistů ve filmu jsou skuteční chicagští hasiči. (Karlos80)
  • Roli Williama Baldwina měl původně hrát Brad Pitt, zatím co William Baldwin měl původně hrát roli Brada Pitta z Thelmy a Louise. Role v Thelmě a Lousie nakonec udělala z Brada Pitta hvězdu… (POMO)
  • Jeden z najziskovejších filmov roku 1991 bol nominovaný na Oscara v niekoľkých, prevažne technických kategóriách. (ash99)

Reklama

Reklama