Reklama

Reklama

To je Elvis

  • Česko Elvis: Takhle to je! (více)
USA, 1981, 97 min

Scénář:

Andrew Solt, Malcolm Leo

Hudba:

Walter Scharf

Hrají:

Elvis Presley (a.z.), Steve Allen (a.z.), Milton Berle (a.z.), Joey Bishop (a.z.), Sammy Davis Jr. (a.z.), D. J. Fontana (a.z.), Cary Grant (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Autorizovaná filmografie o předčasně zesnulém legendárním rock 'n' rollovém zpěvákovi Elvisu Presleym. Filmový producent David Wolper rekonstruuje prostřednictvím unikátního obrazového materiálu příběh zpěváka narozeného 8. ledna 1935. Jedinečný dokument, ve kterém se strhujícím způsobem ztvárňují nejvýznamnější okamžiky Elvisova života. FIlm obsahuje rozohovory s mnoha lidmi, kteří Elvise dobře znali. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (18)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne existují tři světové hudební ikony dvacátého století  :  Michael Jackson, Elvis Presley a Johnny Cash. Existuje  řada dalších skvělých hudebních mágů, kteří potěšili svět svým hlasem, ale já nedám dopustit na uvedenou trojici. Jsem vděčná za uvedení životopisných dokumentů a záznamů z koncertů těchto interpretů,  kteří už nejsou mezi námi, a nenechám si ujít žádnou příležitost se něco nového o nich dovědět. Tento dokument splnil moje očekávání, protože spojil informace ze života Elvise s jeho hudebními vystoupeními na světových pódiích. ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený dokument o nesmrtelném králi rock and rollu Elvisovi.Dokument mapuje celý jeho život od dětství po první krůčky úspěchu až k vrchlolu a smrti.Byl jsem velice překvapen,že ačkoli jsem Elvisův fanoušek v dokumentu se oběvují záběry,které jsem nikde předtím nespatřil..kamera nás zavede do jeho soukromí,ale i do doposud nezveřejněných koncertních videí.ELVIS FOREVER! ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokumentární kousek, který po zhlédnutí filmu Elvis ještě více vynáší dokonalost již zmíněného filmu z roku 2022. Avšak tento dokument vsází více na archivní záběry a ty jsou teda naprosto skvěle sestřihány a sestaveny tak, že musím smeknout nad autory, ale i nad samotným Elvisem - králem rock 'n' rollu. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý dokument. Ale co vůbec o Elvisovi říct, aby rozpačitý nebyl. Rozhovory s ním se podobají rozhovorům s českými ligovými fotbalisty, za celou dobu svého vojančení v SRN nebyl ani jednou v hospodě, jeho sto kadilaků už je dávno na šrotišti, a jeho odvážné pánevní pohyby odnes čas. Zůstaly ale písničky. Jeden Elvisův fanda mi kdysi říkal, že Elvis nenatočil ani jednu špatnou písničku. Něco na tom je, i když (po poslechu celé jeho diskografie) (protože jsem také jeho fanda) samy o sobě (Elvis vždycky zpívá dobře) rozhodně nemají stejnou úroveň. Ty nejznámější hity jsou samozřejmě fajn (i když občas lezou na nervy), ale Elvis nahrál také spoustu písniček, které byly skvělé, i když se neprosadily. Třeba můj nejoblíbenější rockenrol vůbec "(Marie's the Name of) His Latest Flame", která zazní hned v úvodu tohoto dokumentu, nebo "Goin' Home", která by zase mohla být americkou hymnou - a byla by nejlepší na světě. Ale tak jako tak: Elvisova interperatce písniček je skutečně nepřekonatelná, v důstojnosti, hrdosti, výslovnosti, a nějak i mužnosti. Pozn. 1: Sám dokument má progresilvní úroveň; od koncertu v Las Vegas to jde na plné pecky; bohužel už je pozdě. Pozn. 2: Někdy v osmdesátých letech jsem s Catherine Potenza z Mendocina, Kalfornie, seděl pod morovým sloupem v Tišnově, pili jsme víno a zpívali Elvisovy písničky - nejvíce jsme se bavili při "Teddy Bear". Pozn. 3: Kdo se tedy přiblížil/vyrovnal/překonal (nehodící se škrtněte) Elvisovu hlasu - mně napadá jen Jim Morrison. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kompletný hrano-dokumentárno-koncertný film o Elvisovi. Je tam asi všetko od mladosti (hrané pasáže) až po hudobné úspechy so záznamami koncertov a zmestilo sa dokonca niekoľko celých piesní. Ako nefanúśik som sa dozvedel aj nové veci, ako napríklad, že jeho tanec bol zakazovaný ako nemravný a preto ho kamery museli pre televíziu snímať len od pása nahor. Tak to aj bolo a vyzeralo to fakt čudne pri koncerte vidieť iba hlavy účinkujúcich. –––– Viděla jsem, jak krouží boky. Naše rodičovsko-učitelské sdružení si myslí, že by se to v televizi vysílat nemělo. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama