Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V noci z 27. Na 28. září 1994 se uprostřed Baltského moře potopil trajekt Estonia. 852 lidí se utopilo, zachránit se podařilo pouze 145 osob. Německá novinářka Julia Reuter, která se zaměřovala na černý trh se zbraněmi v zemích východního bloku, zmeškala o pár minut odjezd trajektu do Stockholmu. Švédský právník Erik Westermark, který se s desetiletým synem vracel z výletu na estonské pobřeží, takové štěstí neměl. Erik se sice při katastrofě zachránil, jeho syn ale beze stopy zmizel. Erik a Julia, která o tragické nehodě píše zprávu, se setkají ve stockholmské nemocnici. Oběma jde o totéž. Vypátrat důvody potopení lodi dřív, než se někomu podaří zamést všechny stopy. Estonia totiž měla převážet tajný vojenský náklad, který mohl hrát v neštěstí klíčovou roli. Ze zoufalého hledání pravdy se tak brzy rozvine boj na život a na smrt mezi Davidem a Goliášem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Těžko stravitelná fantazie, možná víc pro všechny tyhle možné vyznavače konspiračních teorií všeho druhu. Kdo chce, věří, že svět řídí židovsko - bolševicko - zednářské Ředitelství Zeměkoule, jiný vidí za vším KGB nebo CIA. Pan Švejk zase upozornil na nějakého svého kumpána co věřil, že Zeměkoule je dutá a uvnitř je ještě jedna, daleko větší.... Tu tragédii jsem tehdy sledoval z běžného tisku a v paměti mi zůstala pouze dvě slova: Nedovírající vrata. Loni o prázdninách jsme si vyfotili památník v Tallinu a věnovali tichou vzpomínku obětem.... ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Hlavními aktéry jsou reportérka, snažící se zjistit příčinu ztroskotání Estonie, a jeden z přeživších cestujících, kterému na lodi utonul syn. Čekal jsem něco jako Titanic, ale Estonie není ani náhodu romantika. Ti dva se ani jednou nepolíbí, což už jsem ve filmech dlouho neviděl. Ale dávám to jako plusový bod. Na druhou stranu je tady docela hodně hluchých míst, u kterých se budete docela dost nudit. Působí to jako klasická kriminálka německé produkce. Ono už stačí, když se podíváte na jména herců. Samá německá, popřípadě rakouská jména (čert, aby se v tom vyznal). Mezi tím vším zahlédnete Donalda Sutherlanda. Že by tvůrci zaplatili honorář Donaldíkovi a nezbylo jim na ostatní herce a na scénáristu? Možná, chvílemi jsem docela nabýval tohoto pocitu:-) ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Trochu se skřípěním zubů, ale dám 3*. Natočené je to vskutku mizerně: zmatený střih, hlavní dvojice herců podprůměrná a výprava - všehovšudy jeden výlet Seahorsem. I tak je příběh natolik nosný, že se na to dá dívat a smutně sledovat jak malou hodnotu má život obyčejného člověka v kontextu zájmů mafie, ať už "oficiální" nebo neoficiální. Musím souhasit s tím hranatým rusákem, že panáčkovat před američany není nejlepší vizitkou národa. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Tento film je hanba obetiam z MS Estonia, a aj keď človek verí v konšpiračné príčiny nešťastia, tak tento film seriózne dohady kladie na úroveň "konšpiračného uvažovania" tretiaka základnej školy.... proste výsmech obetiam, výsmech dohadom, a najmä hanba zúčastnených tvorcov.... jedna hviezdička iba ako výraz úcty k obetiam.... mimochodom, natočené je to podľa knihy novinárky Jutty Rabe, ktorá je vo filme hlavnou postavou (v podaní herečky Grety Scacchi) http://en.wikipedia.org/wiki/Jutta_Rabe ..... P.S. toľko flashbackov, a ešte k tomu tam priblblo použitých, som snáď ešte v žiadnom inom filme nevidel.... P.S.2 aj tak som presvedčený, že za potopením trajektu sú Rusi ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná televizní sračka, 20% filmu jsem viděl a tak strašně mě bylo blbě z těch primitivních dialogů,že jsem zbytek filmu proseděl u Skyrimu a tu zhovadilost jen poslouchal.Takovejch filmů natočim denně dvacet a ještě u toho stihnu vojet asistentku produkce, sekřetářku, vrátnou a best boye. 0% Donalde fuckt? ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama