Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 7

Recenze (208)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Upřímně, ten medvěd je tak neskutečně roztomilej, že kdykoliv se objeví, tak se na film tak krásně a pohodově dívá. Za mě je to ten typ ideálního rodinného filmu, který děti potěší roztomilostí a rodiče nemá šanci urazit a naopak je častokrát rozesměje. Jediné slabší chvilky má film pouze ve chvílích, kdy se zaměřuje na lidské herce, kteří Paddingtonovi nedokážou konkurovat a přestože je film plný výborných herců, jejich eskapády, nejsou moc zajímavé. Paddington ale vše zachraňuje a je to jedna z nejsympatičtějších postav v dějinách filmu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem před pár lety viděl, docela se mi líbila, ale že bych měl nějaké blažené vzpomínky, to se říci nedá. A s dvojkou to bude podobné. Více slavných anglických herců, další hezký rodinný příběh, který semtam zašustí papírem, ale dost často pobaví díky vtipné hlášce a samotný méďa Paddington je prostě k zulíbání. Jop, trojka je jasná. PS : Brendan Gleeson je tu vyloženě boží. Bavil mě v každé své scéně! ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

První Paddingtom byl nečekaným klenotem a darem z čistého nebe a díky bohu dvojka nepřestáva nadělovat a je ještě lepší a vyrovnanější, než předchůdce. Ke spokojenosti by stačil snad pouze samotný roztomilý a technicky výtečně zvládnutý diitální méďa, ovšem s tím se tvůrci nespokojí a servírují nám hezký příběh, který vedle roztomilosti spoléhá ve velkém hlavně na hravý humor, který spolehlivě rozesměje nejmenši i největší diváky. Právě hravost je klíčovou vlastností druhého Paddingtona, na kterém je vidět ohromné množství práce a rozmýšlení nad každou scénou, což má za následek neskutečně vyladěný a vyrovnaný zážitek, který exceluje nejenom v rámci svého žánru, ale napříč všemi filmy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Britská pohodička, která na rozdíl od jedničky nepůsobí tak křečovitě a nehorázně baví parodováním různých žánrových schémat, z nichž nejlepší je určitě útěk z vězení s dokonalým Brendanem Gleesonem a závěrečná vlaková honička, která má spád i vynalézavost. Mohlo to být sice ještě mnohem více vtipné a odvázanější, ale Matthew Vaughn je na ostrovech zkrátka jen jeden. I tak ale režisérsky a herecky suverénní pokračování... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro toto pokračování medvědího dobrodružství platí doslova a do písmene to samé, co pro první díl, a to že jde o až neuvěřitelně nesoudně infantilní a kýčovitou podívanou, což ovšem opět ani trochu nevadí, neboť jde zároveň i o velice roztomilou, půvabnou a miloučkou záležitost, která se prostě a jednoduše musí líbit jak dětem, tak dospělým a jen ten největší škarohlíd může tvrdit, že u toho neměl úsměv od ucha k uchu a příjemný pocit na duši. Každopádně je ovšem nutné podotknout, že Paddington je takový malý filmový unikát, neboť se zde vyskytuje jedinečná kombinace naivnosti a funkčnosti zároveň, a zmiňuji to především kvůli tomu, že právě tato smrtící kombinace ještě snad nikde jinde nefungovala tak zábavně, než jako právě zde. K filmu. Co se zápletky týče, je to znovu taková odvázaná medvědí taškařice, kde se nedá brát snad ani slovo, či scéna vážně, konkrétně scény z vězení jsou pak fakt už až trochu šílený, ale i tak, jak na to má divák reagovat negativně, když je to tak mile rozpustilé, dětinsky nadšené, a i vážně vtipné, postavy pak to samé, v jiných filmech se takhle chovat a tvářit, tak tomu dám odpad a herce označím za totální dementy, ale zde to ani jinak snad zahrát nešlo a ani ty postavy nemohli být méně afektované, neboť by to pak ztratilo veškeré to kouzlo a půvab. Samotný Paddington, respektive zpracování ústřední postavičky medvídka, je jinak až ohromující a hlavně, jeden jeho pohled, a divák jde do kolen, to je roztomilost sama! Takže, ano, je to nevídaně hloupé, triviální a nesoudně dětinské, a přesto jsem byl, stejně jako u prvního dílu, upřímně spokojený a jen doufám, že se dostaví i další, v naprosto stejném duchu zpracované, pokračování. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (16)

  • Podobne ako vo filme Paddington (2014) aj tu je na konci titulkov veta: Počas natáčania nebolo ublížené žiadnemu medveďovi. (megajalec)
  • Z prezlečení, ktoré nosí vo filme Hugh Grant, bol jeho najobľúbenejší ten mníšky. (megajalec)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama