Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 8

Recenze (208)

Flego 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prvom filme pred tromi rokmi, aj teraz sa režisér Paul King zhostil svojej úlohy dobre a vytvoril slušnú rozprávku pre deti. Využíval animáciu a prechody medzi ňou a reálnym svetom ( ak pripustím, že medvedík je reálny ) sú pekné a vkusné. Jednoduchý príbeh je ozaj určený predovšetkým deťom, ale myslím, že ani dospelým neublíži. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Medvídek Paddington se snaží vydělat peníze, aby mohl koupit narozeninový dárek pro tetu Lucy, ale vše se zkomplikuje, protože je odsouzen za krádež, kterou nespáchal a končí ve vězení... Příběhu by se dalo určitě něco vytknout, ale malý i velký divák si film užije a dobrá nálada trvá od začátku do konce. Hugh Grant nebyl špatný. Za Brendana Gleesona (Knuckles) palec nahoru. I don't do nothin' for no one for nothin'. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesně o jeden medvědí chlup horší prvního dílu. Především kvůli zbytečné potřebě velkolepého akčního finále à la Osamělý jezdec (ostatně aluze na něj se táhnou celým filmem), které jakkoli dobré i náležitě napínavé nesporně je, tak se stylově k tomuto typu filmu nehodí. Jinak nemlich to samé co jednička; což pro jednou není výtka, ale naopak nejlepší možná pochvala. Protože o Paddingtonových eskapádách i podruhé platí, že jsou tou nejryzejší esencí milého, vtipného, hravého a s gustem natočeného i zahraného rodinného filmu, který opravdu je pro celou rodinu bez rozdílu (nejen) věku. A to se vidí velmi málo; zvlášť pak s přihlédnutím k tomu, jaká bezpočetná kvanta filmů se škatulkou "rodinné podívané" zaklínají. ()

campix 

všechny recenze uživatele

To, co platí pro první díl, v tomto případě platí bezezbytku i pro druhý díl, jelikož Paddington 2 pokračuje v nastolené tradici. Takhle má vypadat originální rodinná zábava, u které se baví naprosto všichni. Tady by si měli brát příklad všichni tvůrci podobných věcí. Scénáristicky sice nikterak překvapivé, ale kdo by něco podobného u rodinného filmu čekal. Do rolí se povedlo nalákat výkvět britské herecké školy a všichni bez výjimky jsou naprosto výborní. Hodně potěšila stylizace, která místy připomíná filmy Wese Andersona. Viz scény z vězení. Pokud máte děti, tak povinnost a pokud ne, tak rozhodně neuděláte chybu když na Paddingtona zajdete. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování filmu z roku 2014, které ovšem do daného žánru nepřináší vůbec nic nového. Po celou dobu tedy "balancujete" mezi dvěma přesně vytyčenými mantinely, takže ve finále dostanete krásnou, avšak neinovativní filmovou jednohubku, na níž však pravděpodobně velmi rychle zapomenete. PS: Role Brendana Gleesona je jednoduše geniální! „Aunt Lucy said, if we're kind and polite the world will be right.“ ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Keď Paddington vyrába vo väzení marmeládu, kuchár Knuckles číta noviny, v ktorých je príbeh o Spider Murphym. Článok odkazuje na pieseň Elvisa Presleyho "Jailhouse Rock", ktorý sa tiež odohrával vo väzení. Samotný nadpis článku je: "Warden throws party in county jail," čo je úvodom spomínanej piesni. (megajalec)
  • Film mal ísť do distribúcie na území Spojených Štátov pod hlavičkou Weinstein Company a Dimension Films, ale po obvineniach zo sexuálneho zneužívania proti zakladateľovi Harveyho Weinsteina, sa spoločnosti Heyday Films a StudioCanal začali obzerať po ďalšom americkom distribútorovi. Verili, že film pre deti by nemal byť spojený s Weinsteinovým škandálom. (Scraffy)
  • Michael Bond, tvorca Paddingtona, zomrel 6 mesiacov pred premiérou filmu vo veku 91 rokov, v posledný deň natáčania. (Astonko)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama