Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

elanius 

všechny recenze uživatele

(167/2017) / V rámci dokumentárnej tvorby nijak zvlášť film neohromí, trošičku možno pripomína Before the Flood skoršie Moorove veci. Čo je tu dôležitejšie je "message" filmu a s Capriom či bez, je takýto dokument viac ako potrebný. Nemyslím, že niečo zásadné zmení, ale aspoň podáva (smutné) svedectvo o dobe post-faktuálnej, len tak pre pripomenutie, a odkaz do budúcna, že sme o tom všetkom vlastne vedeli. (7/10) ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Myšlenka natočit další popularizační film o problematice globalní změny klimatu je ušlechtila. Nicméně amíci se hodně soustřeďují na emoce a ne na fakty. Film jako celek klouže po povrchu, aniž by nabídl opravdová řešení a serioznější debatu o tom co bude. Například film nám serviruje elektromobily jako řešení. Auto na elktřinu je podle nich hotová technologie, která není v provozu jen kvůli loby těžařských firem. Je naivní si myslet, že je možné jen tak přejít od spalovacího pohonu na vodik nebo elektřinu. Výroba baterii a elektormobilu spotřebovává energii, která se musí opět získat spalováním fosilních paliv. A elektřina pro jejich pohon se musi take z něčeho vyrobit. Proto pokud jezdím elektromobilem, můžu si bez víčitek jezdit s pocitem, že dělám něco pro planetu, ale ve finále žadne CO2 neušetřím. A jak to bude například s letadly ty budou létat na co? Kurva a co tam děla svatý Franta. Co ten ma společného s klimatem. kdyby místo toho žvanění dovolil těm kudlankam používat šprcku tak nas tady neni 7mld ale míň a planeta by tolik nedostava zabrat. BTW Jaký mělo význam měnit název filmu pro českou produkci? ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je skvelé, že sa niekto z celebrít zaujíma a aktívne propaguje ochranu našej planéty. Páči sa mi DiCapriova zanietenosť pre vec. Dokument skôr poukazuje na nedostatky ako hľadá riešenia, tie len trochu naznačuje, ako sú príklady škandinávskych krajín a pod. Najlepšia časť je, keď to tá Indka Američanom nandá tak, že sa Leonardo zmôže len na úškľabok. Problémom je, že sa nič nezmení, kým to nebudú chcieť samotní Američania, ich ľud. A tí tlustoprdi sú veľkí ignoranti, šanca je malá. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Leo do toho jde po hlavě, ale nemůžu úplně říct, že by mě forma nějak více dostala. Že lidstvo ničí planetu, je jasné - bohužel pro ni je lidstvo tím nejhorším, co ji mohlo potkat. My můžeme doufat, že tu ještě nějakou dobu budeme moct pobýt, rozhodně tu nebudeme navěky. Je jen na nás, jestli dokážeme tuto dobu co nejvíce prodloužit. Vzhledem k demenci lidstva to bude velmi složité... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ať už jsou některé věci, co jsou zde řečené, skutečně pravda, nebo jsou trochu přitažené za vlasy, aby vyzněla výpověď dokumentu ještě tíživěji a intenzívněji, ale tohle je prostě film, s nímž sdílím názory a který říká to, co si myslím. Lidé kurví tuhle Zemi a musí se nám to vymstít, pokud se sami nezměníme. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama