Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

To, čo rôzni ekológovia, klimatológovia a aktivisti tvrdili roky, to im veľmi málo ľudí verilo a veľmi ťažké boje a dlhé roky trvalo, kým sa aspoň k niečomu dopracovali. Situácia však dospela do takého bodu, že je potrebné masovo začať vravieť niečo iné, lebo bude problém aj pre tých najbohatších a najmocnejších a tak sa vytiahla jedna hviezdička toho tzv. Západu, ktorá je možno pokrytecká vzhľadom na svoju minulosť, ale beriem, že ani on nemal nejaké informácie, bol tiež obeťou systému a že je dobré aspoň toto. Iné dokumenty sú kvalitnejšie, no nie sú tak pretláčané, že behom dňa ich dajú zadarmo, preložia do viacerých jazykov, urobia reklamu kde sa len dá, ale zas musím uznať, že zhrnutie dôležitých bodov tu je celkom dobré. Toto je dielo určené podľa mňa hlavne tým najväčším ignorantom a najviac neznalým a na túto cieľovú skupinu to dobre vyšlo. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Místy sentimentální a někdy se můžete přistihnout, jak vám hlavou prochází myšlenka, že je to zas další konspirační teorie založené na "pravdivých" informacích. Ale ať to někdy vypadá všelijak, fakta které jsou řečená jsou pravdivá a to je myšleno bez uvozovek. .. Leč hlavní plusem tohoto dokumentu je, že se na danou problematiku nahlíží z více úhlů. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Důležité, k zamyšlení, reálné, povinně k vidění, zajímavé, poutavé. Dobře a jednoduše udělaný dokument o hrozbách konce planety, konce lidstva. Narážky na Lea mi nepřijdou úplně vhodné, kdyby dokument dělal Franta od vedle, tak by si to asi nikdo nepustil. Leo láká svojí známostí, i většinovou oblíbeností, a tím je tu šance, aby se toto "poselství" dostalo k co největšímu množství obyvatel. Dokument je udělaný logicky, nenásilně a zajímavě, vhodné pro laiky. Neřeší se pouze otázka ekologie, obnovitelných zdrojů, upozornění na kácení pralesů, všemi oblíbený palmový olej, ale také právě o korupci vysoce postavených lidí. ..takže bych začala asi tím, aby si všichni přestali každej den vozit zadky v autech a přemýšleli o tom, co nakupují k jídlu, tj. žádné polotovary a kalorické sračky.. #nebudignorant ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

110% za obsah!! Ten je hlavní ... ten je nutno předávat a společně zdolat. Každý krok je podstatným posunem a probuzením, velké díky za tento dokument. Jen mě mrzí trošku ta Vaše volba slov. Kážete tu, jak lidé se musí probrat, lidé si musí uvědomit a začít dělat to a to ... ukazovat prstem umí každý. Ale děláte tu změnu i vy? Sáhněme si do svědomí a začněme především u sebe. Co jste dnes udělali lépe než včera, jak jste dnes pomohli? Je třeba začít teď a tady. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Předem budu mluvit o rádoby ekolozích v komentářích. Já rozhodně taky nebudu hodnotit naši situaci na toto téma, protože tomu nerozumím, ale po tomto filmu tomu právě rozumím. Jde mi o to, že všichni dělají jakože znají skutečnou pravdu a chápou jak je naše situace ve skutečnosti v pořádku. Nevím. Buď filmu dali "odpad!" s tím, že to ani neviděli a nebo při tom honili a koukali v druhém okně na porno. "odpad!" a nebo podobné ohodnocení může dle mého dát jen ignorant a nebo někdo, kdo jen z principu nemá rád Lea. Takže v každém případě buran. Proč? Protože za prvé: tenhle film je neuvěřitelně kvalitně natočen. Hned první scéna, kde Leo vypráví o Boschově obrazu mne vtáhla a tak to bylo i celý film. Obrazová a scenáristická stránka věci je podaná dokonale. I lépe než u normálních hraných filmů. No a za druhé: ten film plní veškeré požadavky k tomu, aby to byl dobrý dokument. Informace jsou podány jednoduše a srozumitelně. I já bych kupříkladu celý onen problém pochopil a dokázal o tom sám mluvit celé hodiny. Samozřejmě pak záleží na člověku, pokud ho film nějak oslovil výjimečně, ale mne ano. Po tomto filmu mám chuť chránit životní prostředí a chci svět zachránit. Jen je škoda, že nám ve filmu nějak přímo ani neřeknou jak. Krom toho, že by jsme měli omezit kravské maso. Navíc je film pro mne lahůdka už kvůli práci mých oblíbenců a to Reznora a Rosse, kteří i s písní A Minute to Breathe odvedli úžasnou práci. Taky tu nejde jen o globální oteplování, ale i o rozkrývání korupce velkých společností s fosilními palivy pro americkou politiku. Tenhle film není špatný. Rozhodně ne. Ten kdo by řekl, že je, tak podle mne nechápe závažnost problému. Jinak nevidím jiný relevantní důvod. Jeden z nejlepších dokumentů vůbec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama