Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Leova hluboce osobní esej o jeho letitém boji s větrnými mlýny, rozhodně ne dokument v pravém slova smyslu. Veškerá působivost vychází z jeho naléhavé bezprostřednosti a viditelné snaze na něco upozornit i něco změnit. Umí být naléhavý i přesvědčivý, aniž by sklouzával do polohy jehovisty na vašem prahu "co si s vámi pro vaše osobní dobro přišel promluvit o globálním oteplování". Jenom působí poněkud směšně (ne-li přímo pokrytecky), že letadlem a vrtulníky tu zcestuje celý svět a přitom mluví o tom, o čem mluví. Ovšem předpokládám, že to uhraje na malé zlo pro vyšší dobro a bez toho by tu absentovali nejlepší pasáže, jako je například disputace s Indkou. Potěší také, že byť nejde o investigativní dokument, tak je tu snaha o pohled z více stran (pasáž kolem hovězího apod.). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ať už jsou některé věci, co jsou zde řečené, skutečně pravda, nebo jsou trochu přitažené za vlasy, aby vyzněla výpověď dokumentu ještě tíživěji a intenzívněji, ale tohle je prostě film, s nímž sdílím názory a který říká to, co si myslím. Lidé kurví tuhle Zemi a musí se nám to vymstít, pokud se sami nezměníme. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

"Otázkou je, zda dokážeme včas změnit směr." DiCaprio si zaslouží vážně obrovitánskou pochvalu za svou angažovanost a díky masovému šíření tohoto dokumentu se možná zvýší povědomí o problémech sužujících naši planetu, ale řešení celé situace (tedy způsob, JAK směr změnit) tvůrci příliš nenaznačili... ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

S posvátnou úctou vzhlížím k Leovi jako k někomu, kdo za svou kariéru dokázal nejenže vyrůst z průměrně talentovaného noname herce až k totálnímu stropu hollywoodské smetánky (za měherecký top5 rozhodně) a jeho filmy zaznamenávají stále vzestupnou tendenci co se hereckých kvalit týče, ale kdo vyrostl především osobnostně a eticky. Místo, aby si s děvkama úžíval na jachtě tuny koksu (i když ani to se nutně nevylučuje), zasvětil posledních pár let svůj zájem environmentální osvětě. Tak jak jsem před několika měsíci psal v jednom rozhovoru, že obrovský potenciál osvětové činnosti vidím právě v působení celebrit (protože ty mají daleko největší a globální dosah), tak neuběhlo mnoho času a už se to také děje. Málokterý dokument získal tolik pozornosti, jako právě Before The Flood, kterému Leo nejenže propůjčil tvář, čas a energii, stal se dokonce poslem míru při OSN a to je aktivismus na tak velkého herce téměř nevídaný. Dostatečná pozornost tedy byla dokumentu zaručena, je však otázkou, nakolik si lidé a společnost celkově veme k srdci informace, které zde zazněly, protože narovinu - ani jedna z nich není žádnou novinkou, vše jsou všeobecně známé a nás všechny obklopující fakta. Film je přináší poměrně nenásilnou, skoro až nenaléhavou formou - ta dikce skoro jako by k filmu ani nepatřila, jako bychom toho času měli více, než se v dokumentu snaží autoři sdělit. Pravda je však taková, že už výrazně přetahujem, takže feeling snímku by měl být rozhodně jiný. Odborník nebo jen člověk částečně znalý problematiky se zde nic nového nedozví - vše bylo zpracováno jinde, lépe či podrobněji. Musíme však vzít v potaz, že film budou sledovat i lidé problematikou nezasažení, šiká věřejnost, laici a to je také skupina, kterou by měl snímek oslovit nejvíce, protože edukovaní a zainteresovaní lidé na snížení dopadů svého konaní už dávno a systematicky pracují. Before The Flood je zdviženým prstem pro všechny, kdo ještě nepochopil závažnost situace nebo nijak nezodhledňuje ekologickou zátěž planety, kterou každým dnem své existence představují. Společnými silami bychym se měli snažit posunout se, změnit myšlení a přístup, protože pokud ještě nejaký čas máme, moc nám ho nezbývá. A týká se to nás všech... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl trochu otráven, protože Before the Flood opravdu není kdovíjak informativní dokument, který by šel do hloubky a zkoumal předkládané informace z několika hledisek. To tady ovšem není tak úplně cílem. Tenhle dokument má především přesvědčovací funkci a snaží se vyburcovat ke změně co největší množství lidí, což dokazuje i fakt, že je zdarma dostupný na Youtube a láká diváky na známé hollywoodské jméno. Myslím, že to funguje. Předkládané obrázky totiž nejsou příjemné (zdevastovaná Indonésie zafunguje vždycky) a ačkoli se divák, v případě, že se o problematiku alespoň okrajově zajímá, nic moc nového nedozví (i když mě osobně třeba překvapila informace o dobytku a metanu), film v něm přeci jen něco vyvolá. Leo je borec. Ve filmu sice toho moc neřekne, pořád se něčemu diví a evidentně není nějak echt nabiflovaný informacemi, ale snaží se něco změnit a bojuje za své přesvědčení. A už jen tohle je mnohem víc, než co kdy udělá každý z nás. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama