Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Triple H 

všechny recenze uživatele

DiCaprio väčšinu času vyzerá ako ja keď mi niekto rozpráva o tom ako funguje turbínový motor - prikyvuje, tvári sa angažovane, ale mám pocit, že hovno rozumie o čom sa točí a premáha sa, aby si náhodou na kamere nezívol. Týpek mu v helikoptére oblietajúcej územie kde sa frakuje vysvetľuje niečo k téme a DiCapriov duchaplný komentár je "vyzerá to ako Mordor z Pána Prsteňov". Evidentne žije v komfortnej bubline a dokument je do veľkej miery aj jeho vlastný egotrip, inak mi nie je úplne jasné prečo sa napríklad prechádza s Obamom po záhrade a vymieňajú si vágne komentáre k téme. Každopádne mu neberiem, že použiť svoj hviezdny status na osvetu hlúpeho plebsu je jeho rozumné využitie, nakoniec ja by som o dokument inak tiež nezavadil. Problém je, že obsahovo je to plytké a tendenčné a keď má niekto na problematiku neujasnený názor (ako napríklad ja), tak z filmu múdrejší nebude. Pravda ak sa nespoľahne, že tých niekoľko cifier čo sa odprezentujú je naozaj legitímnych a dá na lacno emocionálne podfarbené zábery. Podobne ako v prípade Gorea, je vtipné, že o nevyhnutnosti utiahnuť si opasok našej bezbrehej spotreby káže človek, ktorý žije v okázalom nadbytku a luxuse a ktorý svojím putovaním po planéte súkromnými tryskáčmi zrejme zamoril našu planétku viac ako ja aj keby som nechal zasvietené v kúpeľni bez prerušenia až do smrti. Fakt, že na konci sa napíše, že emisie vyprodukované pri príprave filmu si tvorcovia "započítali" tak, že dobrovoľne zaplatili vyššiu daň z emisií (resp. niečo v tom zmysle) je úplne retardovaný, ale holt nejak si to PR asi ošetriť museli. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zajímalo, kvůli čemu si Leo odskočil od filmů. Stal se z něj bojovník za ochranu naší planety a tím pádem i ochranu všech jejích obyvatel. Tato role mu celkem slušela. Vzhledem k tomu, že se jedná o problém celosvětový, tak Leo navštíví takřka celý svět. Zajímalo by mě, nakolik upřímní jsou lidé, kteří Leovi poskytli rozhovor. Či to nebyla jen taková maska pro zachování dobré imidže před diváky. Každou snahu o zlepšení životního prostředí musí snad každý divák hodnotit maximálně kladně. Dokument strádá vyloženě jen po filmové stránce. Trošku mi vadilo, že Leo celý problém divákům zjednodušuje. K vyléčení planety rozhodně nestačí pouze přestat žrát hambáče. Nicméně, jako taková základní osvěta je snímek více než fajn. Je fajn pozorovat, že celebrita dokáže zužitkovat svůj status a zasvětit svůj život dobré věci. V mých očích už neuznávám Lea pouze jako vynikajícího herce, nýbrž i jako charakterní osobnost, které není osud lidstva lhostejný a činí vše, kam až sahají jeho možnosti. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Je! A je vidno, že si to uvedomuje aj Leo, ktorý vo väčšine prípadov len počúva špičky vo svojich odboroch, ako vysvetľujú jednotlivé aspekty. Oceňujem ho, pretože vďaka nemu do tejto problematiky nazrie omnoho viac ľudí. Škoda, že dokument nešiel ešte ďalej, ale naopak sa snaží vzbudiť iskierku nádeje. A tá nie je. Napadá mi verš z jednej piesne od Guns N´Roses, "ain't it fun when you know that you gonna die young". ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jako dokument dost zbytečná záležitost. Je smutné, že musíme stále dokola lidem vysvětlovat, že život v přebytku není dlouhodobě udržitelný, ale ušlechtilé poselství nedělá rázem dobrý film. To nejzajímavější na Je s námi konec? je ta masivní, dream-team hudební kolaborace. Sakra, podívejte se kdo je v titulcích za položkou "Original music by:". Rozhodně chci více než jednu závěrečnou, titulkovou skladbu. 35 % ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, proto mě dokument zaujal. Tady bude hodnocení vždy v rámci postoje k problematice. Ale já souhlasím. Lidé se neumějí chovat ke své matce, k Zemi. Popíráním se nic nevyřeší. Jsme ničitelé světů. Argumentace typu "Když něco nového vzniká, staré musí zaniknout.", tady není na místě. Nebudujeme totiž pro planetu, pro život. Budujeme pro svá ega, pro sebe, pro smrt. Člověk je sobectví samo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama